Οι κροκέτες γαλοπούλας που θα ξετρελάνουν τα παιδιά σας!

Είναι μία πολύ εύκολη λύση για leftover γαλοπούλας που θα ενθουσιάσει τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 6-8

Υλικά Συνταγής

  • 500 γρ καθαρισμένη και ψημένη γαλοπούλα
  • 60 γρ βούτυρο
  • 1 κτσ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 45 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 50 γρ παρμεζάνα
  • φρυγανιά τριμμένη
  • αλεύρι για πασπάλισμα
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • καλαμποκέλαιο ή άλλο λάδι για τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση Συνταγής

Κόβουμε τη γαλοπούλα που περίσσεψε σε κομμάτια, την τοποθετούμε σε ένα multi και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει σαν σκόνη.

Σε μία μεσαία κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.

Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 4-5 λεπτά.

Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ δυνατά με ένα σύρμα για 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Μόλις δέσει η μπεσαμέλ και εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Στο τέλος αδειάζουμε στη κατσαρόλα με τη μπεσαμέλ τη γαλοπούλα με τη παρμεζάνα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Ιδανικά τοποθετούμε το μείγμα για τις κροκέτες γαλοπούλας σε ένα σκεύος, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε να σφίξει στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε αρκετό αλεύρι με λίγο αλάτι και πιπέρι, σε ένα άλλο χτυπάμε τα 2 αυγά και σε ένα τρίτο προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά.

Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε μία ποσότητα από το μείγμα για τις κροκέτες γαλοπούλας και σχηματίζουμε μία κροκέτα.

Με τη σειρά περνάμε την κροκέτα από το αλεύρι, μετά το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά.

Τοποθετούμε την κροκέτα γαλοπούλας σε ένα πιάτο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα με αρκετό λάδι και τηγανίζουμε σε μέτρια προς υψηλή

θερμοκρασία τις κροκέτες σε δόσεις για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Απολαμβάνουμε τις κροκέτες γαλοπούλας ζεστές.

 

Πηγή: alwayshungry.gr

Σχετικά άρθρα