Είμαι υπέρβαρος με χοληστερίνη. Μπορούν τα βότανα να ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό μου;

Είμαι υπέρβαρος κατά 20 κιλά με αυξημένη χοληστερίνη, τρανσαμινάσες και τριγλυκερίδια. Κάνω δίαιτα αυτή την στιγμή θερμιδική με 1400 θερμίδες ημερησίως, πίνω κυνόροδο, τσουκνίδα  και ταραξάκο. Να συνεχίσω με αυτά η να ψάξω για κάτι άλλο; Και πώς να τα συνδυάσω;

Στο ερώτημά σας απαντά η Κυριακή Απέργη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι προσπαθείτε να ελέγξετε τα θέματα υγείας με την διατροφή σας. Ωστόσο, το μεταβολικό σύνδρομο στο οποίο εμπίπτουν τα προβλήματα που αναφέρετε πέρα από τις χαμηλές θερμίδες για απώλεια βάρους, απαιτεί και ποιοτικό σχεδιασμό του διαιτολογίου σας. Οι 1400 θερμιδες πιθανό να μην ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας.

Τα βότανα από την άλλη έχουν φαρμακευτικές ουσίες και μάλιστα σε αντίθεση με τα φάρμακα δεν έχουν σταθερή δοσολογία της δραστικής ουσίας, ούτε πάντα ξεκάθαρη δράση, ενώ συχνά κατηγορούνται για πρόκληση ηπατικής βλάβης.

Θα σας πρότεινα λοιπόν αντί να σπαταλάτε χρήματα σε βότανα να έρθετε σε επαφή με έναν πτυχιούχο διαιτολόγο ο οποίος βάση των εξατομικευμένων αναγκών θα καταρτίσει για εσάς εξατομικευμένο διαιτολόγιο και θα σας εκπαιδεύσει διατροφικά.

Αν δε υπάρχει ανάγκη θα σας προτείνει τα κατάλληλα συμπληρώματα σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό σας και τις βιοχημικές σας εξετάσεις.

Απέργη Κυριακή

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

6987121394

fb: Κυριακή Απέργη-Διαιτολόγος Διατροφολόγος

www.kiriakiapergi.grwww.thehealthlab.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Παίρνω αντιπηκτικά φάρμακα. Τι διατροφή πρέπει να κάνω;

Θέλω να χάσω κιλά. Είναι αρκετό ένα πρόγραμμα διατροφής;

Κιλά στην κοιλιά και την περιφέρεια: «Μπορώ να τα χάσω χωρίς γυμναστική ή διαίτα»;

Σχετικά άρθρα