Γιατί ο υγραντήρας είναι απαραίτητος τον χειμώνα;

Μπορεί ο χειμώνας και οι χαμηλές θερμοκρασίες του να θεωρούνται ιδανικές για περισσότερη σωματική επαφή με τον καλό σου, όμως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία σου.

Ειδικότερα, λόγω του κρύου ο αέρας είναι πλέον πιο ξηρός, κάτι που προκαλείται και από την περισσότερη χρήση θερμαντικών σωμάτων, που σημαίνει ότι είναι απαραίτητος ένας υγραντήρας, από τη στιγμή που περνάς περισσότερες ώρες εντός του σπιτιού σου και γενικότερα σε κλειστούς χώρους.

Επειδή στο κρύο ο αέρας είναι ξηρός, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, οι ρινικές κοιλότητες, αλλά και ο λαιμός σου στεγνώνουν με αποτέλεσμα να επηρεάζεται όλο το αναπνευστικό σου σύστημα και να μην έχεις καλή σχετική λειτουργία. Στόμα, μύτη και λαιμός «υποφέρουν» από την κατάσταση αυτή και μαζί τους φυσικά κι εσύ.

Γιατί είναι απαραίτητος ο υγραντήρας;

Το θετικό που έχει ο υγραντήρας λόγω της λειτουργίας του είναι ότι μαλακώνει τον αέρα που αναπνέεις, προσθέτοντας την κατάλληλη δόση υγρασίας σε αυτόν, κάνοντας το περιβάλλον πιο ευχάριστο, απελευθερώνοντας παράλληλα τις ρινικές σου κοιλότητες.

Ο υγραντήρας μπορεί να έχε πολύ θετικά αποτελέσματα, ειδικά για περιπτώσεις ασθενών που έχουν πόνο και μπούκωμα από το κρύο, γρίπη, ρινική συμφόρηση από αλλεργίες, χρόνιος βήχα από ξηρό λαιμό, αλλά και ματώνει συχνά η μύτη τους.

Πώς θα επιλέξεις τον κατάλληλο υγραντήρα;

Βασικά, θα πρέπει να ελέγξεις εάν βγάζει ζεστό ή κρύο ατμό, που έχουν τα ίδια αποτελέσματα, αλλά λειτουργούν σε διαφορετική θερμοκρασία. Οι υγραντήρες ζεστού ατμού είναι συνήθως πιο φτηνοί και ευκολότεροι στο καθάρισμα, αλλά είναι περισσότεροι επικίνδυνοι για την ασφάλειά σας, ειδικά εάν υπάρχουν στον χώρο παιδιά ή κατοικίδια, μιας και το ζεστό νερό μπορεί να προκαλέσει ακόμα και έγκαυμα.

Αντίθετα, οι υγραντήρες πιο κρύου ατμού είναι πιο ασφαλείς και μπορούν να είναι σε λειτουργία για περισσότερο διάστημα. Όμως είναι πιο ακριβοί και θέλουν πιο συχνά καθάρισμα.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com  

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Νόσος των Λεγεωνάριων: Ποια τα αίτια και πότε μπορεί να αποβεί μοιραία

Είσαι άρρωστη; 5 συμβουλές για να κοιμηθείς καλά!

 

Σχετικά άρθρα