Έρωτας: Πώς οι «πεταλούδες στο στομάχι» προστατεύουν την υγεία σου;

Λέγεται ότι ο έρωτας προκαλεί την εμφάνιση… πεταλούδων στο στομάχι σου! Αυτές οι πεταλούδες, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα μπορεί να είναι ευεργετικές για τον οργανισμό σου, αφού μπορεί να είναι στην πραγματικότητα πρωτεΐνες που γεννιούνται από τον ίδιο τον οργανισμό μας!

Το… καρδιοχτύπι κάνει καλό στην υγεία!

Πρόκειται για μια έρευνα του αμερικάνικου Πανεπιστημίου UCLA. Οι επιστήμονες θέλησαν να αποδείξουν την σωματική επίδραση του έρωτα στον ανθρώπινο οργανισμό. Για να το πετύχουν προχώρησαν σε εξετάσεις αίματος σε 47 νέες γυναίκες, ερωτευμένες και μάλιστα στην αρχή μιας ερωτικής σχέσης.

erotas petaloudes zeygari

Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά: το καρδιοχτύπι που προκαλεί ο έρωτας (αν έχεις ερωτευτεί σίγουρα έχεις νιώσει την καρδιά σου να κοντεύει να σπάσει την ώρα που είναι να τον συναντήσεις ή την ώρα που σε κρατάει αγκαλιά!) ωθεί τα γονίδια να παράξουν συγκεκριμένες πρωτεΐνες, οι οποίες ονομάζονται ιντερφερόνες. Οι ιντερφερόνες έχουν την ιδιότητα να προστατεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να θωρακίζουν τον οργανισμό ενάντια στα βακτήρια, τους ιούς, τα παράσιτα, ακόμα και σε κάποια καρκινικά κύτταρα!

Η… αρρώστια του έρωτα

Οι ιντερφερόνες είναι κατά κανόνα παρούσες σε έναν οργανισμό που έχει προσβληθεί από οποιαδήποτε ασθένεια ή μια μόλυνση. Είναι σαν να λέγαμε ότι όποιος ερωτεύεται, ταυτόχρονα… αρρωσταίνει! Άρρωστος από έρωτα εν όλιγοις! Ωστόσο, δεν υπάρχει πραγματικός ιός για να αντιμετωπίσουν οι ιντερφερόνες! Οπότε με αυτόν τον τρόπο δυναμώνει το ανοσοποιητικό σου σύστημα και ο οργανισμός σου αισθάνεται… αήττητος απέναντι σε κάθε νέο… κανονικό πλέον εισβολέα! Οι επιστήμονες επομένως παρατηρούν ότι ο ρομαντικός έρωτας δεν επιφέρει αλλαγές μόνο στην ψυχική σου κατάσταση αλλά και στη φυσική σου!

erotas veli

Κι όταν περνάει το πρώτο διάστημα του… Μέλητος;

Τι συμβαίνει όμως όταν ο έρωτας καταλαγιάζει; Όταν αυτό το αρχικό καρδιοχτύπι διαδέχεται μια ηρεμία στη σχέση, όταν με άλλα λόγια περνάμε από τον φλογερό έρωτα στην αληθινή, βαθιά αγάπη; Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι καθώς προχωράει μια σχέση και σβήνει ο αρχικός ενθουσιασμός η παραγωγή των ιντερφερόνων μειώνεται δραματικά. Και αυτό μπορεί και να συνδέεται με κάποια μελαγχολία στη διάθεση.

zeugari vroxi

Ωστόσο, στο συγκεκριμένο σημείο οι ερευνητές δεν έχουν πολλά στοιχεία… Παραμένει αρκετά φλου αν οι ιντερφερόνες προκαλούνται επειδή ερωτευόμαστε ή αν ερωτευόμαστε επειδή έχουμε αυξημένη ποσότητα ιντερφερόνων στον οργανισμό μας… Ένα αίνιγμα τύπου “το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό”…

Και ένα άλλο ερώτημα που παραμένει αναπάντητο: ο έρωτας έχει την ίδια επίδραση στον οργανισμό των αντρών; Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο νέας έρευνας!…

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από marieclaire.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Οι πεταλούδες στο στομάχι »: ένα πολύ τρυφερό βιντεάκι για τον έρωτα!

Έχει άρωμα ο έρωτας;

Κεραυνοβόλος έρωτας: Ποιες είναι οι παγίδες του;

Μήπως έχω αρχίσει να τον ερωτεύομαι;

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα