Τέλεια χείλη τον χειμώνα; Πώς να τα προστατεύσεις από το κρύο;

Αν είσαι κι εσύ από τις κοπέλες που έχουν συνεχώς σκασμένα χείλη, τότε ειδικά ο χειμώνας και το κρύο θα σε ταλαιπωρούν πολύ! Και φυσικά είναι πολύ δύσκολο να βάλεις κραγιόν σε τέτοια χείλη καθώς θα φαίνεται χάλια! Πώς να τα προστατεύσεις ώστε να φαίνονται και υγιή και όμορφα;

Το μυστικό βρίσκεται στο peeling!

Όπως και όλα τα σημεία του σώματος έτσι και τα χείλη έχουν ανάγκη από peeling! Είναι πολύ σημαντικό για να σε απαλλάσσει από τα νεκρά κύτταρα αλλά και να προετοιμάζει τα χείλη σου για το μακιγιάζ! Ωστόσο, επειδή τα χείλη είναι πολύ ευαίσθητη περιοχή του προσώπου, μην ξεχνάς ότι πρέπει να κάνεις peeling μόνο μια φορά την εβδομάδα!

Τι προϊόντα να χρησιμοποιήσετε; Υπάρχουν ειδικά προϊόντα για peeling χειλιών που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τη συγκεκριμένη περιοχή! Ωστόσο, τα περισσότερα προϊόντα peeling προσώπου είναι κατάλληλα και για τα χείλη! Προτού τα εφαρμόσετε, ζητήστε τη γνώμη κάποιου ειδικού!

Συχνή ενυδάτωση!

Τα χείλη είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή που αφυδατώνεται πάρα πολύ εύκολα με το πρώτο κρύο του χειμώνα. Για να αποφύγεις να καταλήξεις με ξηρά χείλη, πρέπει να φροντίζεις να τα ενυδατώνεις συχνά με τα κατάλληλα προϊόντα και ανάλογα με τις ανάγκες των χειλιών σου!

Για να είσαι καλυμμένη ενάντια στο κρύο ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές:
  • να έχεις τουλάχιστον 4 liposan στην καθημερινότητά σου, για να είναι διαθέσιμα παντού, όπου κι αν βρίσκεσαι: ένα στο σπίτι, ένα στην τσάντα σου, ένα στο μπουφάν σου, ένα στο γραφείο
  • να ενυδατώνεις τα χείλη σου τουλάχιστον 4 φορές την ημέρα, ώστε να τα αισθάνεσαι απαλά και υγιή
  • να ανανεώνεις το liposan πάντα μετά τα γεύματα αλλά και το βράδυ προτού κοιμηθείς
  • να εφαρμόζεις το προϊόν ενυδάτωσης χειλιών κάτω από το κραγιόν
Τι δεν πρέπει να κάνεις: 
  • δεν ενυδατώνονται τα χείλη με σάλιο! Αν νομίζεις ότι ενυδατώνονται αν περνάς συχνά τη γλώσσα σου πάνω τους, τότε απατάσαι!
  • μην επιλέγεις κραγιόν που είναι… φιλικά στο να ξηραίνουν τα χείλη! Με άλλα λόγια, να αποφεύγεις τα ματ κραγιόν!

Ν.Κ.

Πηγή: santemagazine.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

7 tips για εντυπωσιακά χείλη, έτοιμα για… φίλημα!

Γιατί δαγκώνουμε τα χείλη μας; Ποια τα αίτια και πώς αντιμετωπίζεται

Η απόλυτη λύση για τα σκασμένα και αφυδατωμένα χείλη

 

 

Σχετικά άρθρα