Ο κιμάς ενδείκνυται για… καμουφλάζ. Ακόμα και αν είναι κιμάς γαλοπούλας ή κοτόπουλου (γιατί ο μοσχαρίσιος είναι η χαρά της μάνας που κρύβει μέσα ό,τι θέλει).
Γράφει η Θέμις Καρδιόλακα
Τι χρειαζόμαστε
- 1 ποτήρι γάλα
- 100 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
- 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
- 2 σπαράγγια
- 1 κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- 1 αυγό
- 1/3 κούπας τριμμένη φρυγανιά
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρέσκο πιπέρι
- ψωμάκια για burger (ή ψωμάκια στρογγυλά χωρίς γλουτένη)
Τι κάνουμε
- Ρίχνουμε σε βαθύ πιάτο το γάλα και το ψωμί, το αφήνουμε να μαλακώσει για 10 λεπτά και το στραγγίζουμε.
- Τρίβουμε τα σπαράγγια, το κρεμμύδι και τη ντομάτα.
- Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε.
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στους 180ºC για 20-30 λεπτά ή στο γκριλ.
- Τοποθετούμε τα μπιφτέκια ανάμεσα σε ψωμάκια για burger. Συνοδεύουμε με ντομάτα, κρεμμύδι, μαρούλι ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας.
Θέμις Καρδιόλακα
mamaknows.gr