Burger γαλοπούλας (με κρυμμένα σπαράγγια)

Ο κιμάς ενδείκνυται για… καμουφλάζ. Ακόμα και αν είναι κιμάς γαλοπούλας ή κοτόπουλου (γιατί ο μοσχαρίσιος είναι η χαρά της μάνας που κρύβει μέσα ό,τι θέλει).

 Γράφει η Θέμις Καρδιόλακα

Τι χρειαζόμαστε

  • 1 ποτήρι γάλα
  • 100 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
  • 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
  • 2 σπαράγγια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 1 αυγό
  • 1/3 κούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρέσκο πιπέρι
  • ψωμάκια για burger (ή ψωμάκια στρογγυλά χωρίς γλουτένη)

Τι κάνουμε

  1. Ρίχνουμε σε βαθύ πιάτο το γάλα και το ψωμί, το αφήνουμε να μαλακώσει για 10 λεπτά και το στραγγίζουμε.
  2. Τρίβουμε τα σπαράγγια, το κρεμμύδι και τη ντομάτα.
  3. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε.
  4. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στους 180ºC για 20-30 λεπτά ή στο γκριλ.
  5. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια ανάμεσα σε ψωμάκια για burger. Συνοδεύουμε με ντομάτα, κρεμμύδι, μαρούλι ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας.

Θέμις Καρδιόλακα
mamaknows.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μοσχάρι με κυδώνια, δαμάσκηνα και πράσα

Ρολό μοσχάρι νουά

Σχετικά άρθρα