Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Παρέμβαση Καραμανλή για Συμφωνία Πρεσπών: «Αδικαιολόγητη η βιασύνη της διαπραγμάτευσης»
kostas karamanlis

Παρέμβαση Καραμανλή για Συμφωνία Πρεσπών: «Αδικαιολόγητη η βιασύνη της διαπραγμάτευσης»

Παρέμβαση για το Σκοπιανό έκανε ενόψει της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σε γραπτή δήλωσή του.

Ολόκληρη η δήλωση

«Όπως έχω ήδη επισημάνει, η κα Μπακογιάννη έχει περιγράψει με ακρίβεια την πολιτική της τότε Κυβέρνησης, που οδήγησε στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Απόφαση που προσέφερε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στη Χώρα μας, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε.

Η κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την προκείμενη συμφωνία είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη. Ιδίως μάλιστα όταν η όλη διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης και όταν, προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος. Οπωσδήποτε όμως όχι η Ελλάδα.

Τέλος, όφειλε η Κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης. Δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα».

Πηγή: cnn.gr

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τα ξημερώματα της Παρασκευής η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Συμφωνία των Πρεσπών: «Πέρασε» από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

Αλ. Τσίπρας: «Με τη Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγουμε τον δρόμο»

 Συμφωνία Πρεσπών: Ψήφο κατά συνείδηση αποφάσισε το Ποτάμι

Συμφωνία Πρεσπών: Δεύτερο «ναι» από τη Βουλή της πΓΔΜ

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X