Ανδρικός οργασμός: Πώς φτάνουν οι άνδρες στην κορύφωση;

Ο γυναικείος οργασμός μερικές φορές φαίνεται να κρύβει αόρατα μυστικά, αλλά και ο ανδρικός οργασμός δεν είναι λιγότερο περίπλοκος. Πριν ένας άνδρας φθάσει στο αποκορύφωμα της απόλαυσης, πολλές αντιδράσεις λαμβάνουν χώρα στο σώμα του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, εξηγεί το πέος και ο εγκέφαλος πρέπει να παράγουν μια σειρά από ειδικά νευρικά σήματα πριν φτάσουν στον οργασμό.

Αυτά τα σήματα συγκεντρώνονται και εκδηλώνονται σε ένα συγκεκριμένο τμήμα της κατώτερης σπονδυλικής στήλης που ονομάζεται «κεντρικό κέντρο εκσπερμάτωσης της σπονδυλικής στήλης», το οποίο στη συνέχεια ξεμπλοκάρει τον οργασμό.

Αλλά ποια είναι αυτά τα συγκεκριμένα σήματα που απαιτούνται για την τόνωση της νευρικής αντίδρασης;

Η αίσθηση της αφής, η πίεση και οι κραδασμοί στο πέος παίζουν σημαντικό ρόλο, αλλά το θέαμα θα είναι μια από τις σημαντικότερες αισθήσεις που θα ξυπνήσουν τη σεξουαλική προσοχή ενός άνδρα, λένε οι ειδικοί.

Τα οπτικά στοιχεία, ειδικά για κάθε άτομο, ενεργοποιούν τον ενθουσιασμό. Ορισμένες μυρωδιές, χάδια, ερωτικοί ήχοι, όπως γκρίνια, γεύση και μείγμα σεξουαλικών φαντασιώσεων, σκέψεων και αναμνήσεων, συμβάλλουν στις συνδέσεις του εγκεφαλικού φλοιού.

Ορμόνες και συσπάσεις

Όταν τα σήματα φθάνουν στις βαθιές περιοχές του εγκεφάλου, στον υποθάλαμο και στην υπόφυση, ορισμένες ορμόνες απελευθερώνονται στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτά θα ενεργοποιήσουν την παραγωγή σπερματοζωαρίων και τεστοστερόνης από τους όρχεις.

Η τεστοστερόνη θα κυκλοφορεί στον εγκέφαλο, αυξάνοντας τη γενική διέγερση, καθώς και την ευαισθησία στην αισθητηριακή διέγερση.

Το κέντρο του βαθύ εγκεφάλου επίσης απελευθερώνει την ωκυτοκίνη, τη λεγόμενη ορμόνη αγάπης, η οποία δίνει την τελική πινελιά στο κέντρο της σπονδυλικής στήλης που δημιουργεί εκσπερμάτιση για να τεθεί σε δράση.

Στιγμές πριν από την κορύφωση, η ουρήθρα γεμίζει με σπέρμα. Όταν αρχίσει ο οργασμός, οι μυς στη βάση του πέους πιέζουν την ουρήθρα για να αντλήσουν το σπέρμα.

Οι περισσότεροι άνδρες συνδέουν αυτές τις συσπάσεις με την κύρια πηγή της οργασμικής ευχαρίστησής τους.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Σχετικά άρθρα