Παραδοσιακή κεφαλλονίτικη συνταγή: Πατάτες γιαχνί

<p>Δοκιμάστε σήμερα μια παραδοσιακή κεφαλλονίτικη συνταγή, γρήγορη και πεντανόστιμη, πατάτες γιαχνί!<strong><br /></strong></p>
<p><strong>Υλικά:</strong></p>
<p><br />1000-1300γρ πατάτες<br />2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα<br />2/3 ποτηριού του νερού ελαιόλαδο<br />1 ποτήρι του νερού ψιλοκομμένα ντοματάκια<br />1 δαφνόφυλλο<br />Αλάτι<br />Πιπέρι<br />6-8 ποτήρια νερό<br />3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο<br />1/2 κουταλιά της σούπας ντομάτα πελτέ</p>
<p><strong>Διαδικασία:</strong><br /><br />Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και το σκόρδο. <br />Μετά από λίγο ρίχνουμε τις πατάτες καθαρισμένες και ομοιόμορφα κομμένες, τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και την ντομάτα πελτέ και τα γυρίζουμε λίγο όλα μαζί στο λάδι. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο λίγο το νερό.<br />Βράζουμε περίπου για 50 λεπτά.<br /><br /></p>

Σχετικά άρθρα