Η μαμά μου δεν με αφήνει να ξυριστώ κι εγώ νιώθω άσχημα. Τι να κάνω;

Απόψε το σχολείο μου κάνει εκδήλωση. Εγώ θα βάλω φούστα άλλα υπάρχει ένα θέμα. Παρόλο που θα φορά η καλσόν φαίνονται οι τρίχες στα πόδια μου τις όποιες η μαμά μου δεν με αφήνει να βγάλω. Εγώ δεν θα νιώθω άνετα με τον εαυτό μου και όλες θα έχουν φυσικά ξυρισμένα πόδια, ακόμα και με τζιν με σκισίματα δεν νιώθω άνετα . Τι να κάνω;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος Μάριος Παππάς

Αυτό που θα πρότεινα να κάνεις αρχικά είναι να σκεφτείς αν αυτή η τριχοφυΐα στα πόδια σου πραγματικά σε ενοχλεί και είναι κάτι τόσο σημαντικό ή αν σε απασχολεί καθώς το βλέπεις συγκριτικά με το ότι τα υπόλοιπα κορίτσια ξυρίζουν τα πόδια τους.
Θα πάρω σαν δεδομένο ότι είναι κάτι που πραγματικά σε φέρνει σε δύσκολη θέση όπως αναφέρεις και θα σου πω τα εξής. Καλό θα είναι γι αυτό το θέμα να κάνεις μια σοβαρή συζήτηση με τη μητέρα σου. Σίγουρα θα έχει τους λόγους της που αρνείται και καλό θα ήταν να σου τους εξηγήσει.
Είναι γενικά αποδεκτό με την έναρξη της περιόδου τα κορίτσια να κάνουν αποτρίχωση και ειδικά αν αυτή η τριχοφυΐα είναι έντονη να επισκεφτείτε και έναν ενδοκρινολόγο για περαιτέρω συμβουλές. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζεις κι εσύ είναι πως αν ξεκινήσεις αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να είναι κάτι που θα το κάνεις μετά σε τακτική βάση.Το μόνο σίγουρο και το καλύτερο είναι όλο αυτό να γίνει σε συνεργασία με τη μητέρα σου που θα σου δώσει και τις καλύτερες συμβουλές και μεθόδους αποτρίχωσης.

Σχετικά άρθρα