Κοτόπουλο με κόκκινο λάχανο και μπίρα

«Μεθάμε» το κοτόπουλο με μπίρα και απολαμβάνουμε μια πρωτότυπη συνταγή με κόκκινο λάχανο.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο περίπου 1,5 κιλό, κομμένο σε 8 κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό κόκκινο λάχανο, λεπτοκομμένο
  • 5-6 κόκκοι μπαχάρι περίπου
  • 200 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 200 ml μπίρα ξανθιά
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κοτόπουλο για 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το λάχανο, το μπαχάρι, το θυμάρι και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

Ρίχνουμε την μπίρα και συμπληρώνουμε με όσο ζωμό λαχανικών ή νερό χρειάζεται για να σκεπαστούν κατά τα 2/3 τα υλικά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.

Δεν χρειάζεται να δέσει η σάλτσα, αφήνουμε το φαγητό ζουμερό.

Πηγή: gastronomos.gr

Συνταγή:  Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μπιφτέκια κοτόπουλου με κριθαρένιο παξιμάδι και σάλτσα μουστάρδας

Σουβλάκια κοτόπουλου με κρούστα ξηρών καρπών!

 

Σχετικά άρθρα