Στους δρόμους οι αγρότες: Πού έχουν στηθεί τα πρώτα μπλόκα;

Νέες κινητοποιήσει ετοιμάζουν οι αγρότες, οι οποίοι σχεδιάζουν να στήσουν μπλόκα σε πολλά σημεία της χώρας. Πάγια αιτήματά τους η αύξηση του εισοδήματός τους και η μείωση του κόστους παραγωγής.

Ήδη τα πρώτα μπλόκα στήθηκαν την Κυριακή στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στον κόμβο του Αγίου Γεωργίου από τους αγρότες της Ηλείας.

Σήμερα, Δευτέρα, στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι κατεβάζουν τα τρακτέρ τους και στήνουν μπλόκο στη Νίκαια της Λάρισας.

Επίσης οι αγρότες του Αιγίου στις 12:00 το μεσημέρι θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στα βενζινάδικα της Νέας Εθνικής Οδού, στο ρεύμα προς Πάτρα, ενώ την ίδια ώρα αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα Ανώγεια έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση στο Μετόχι.

Στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες θα κάνουν προσπάθεια να πάνε στα διόδια Μαλγάρων, αν και η αστυνομία έχει πει πως δε θα επιτρέψει κίνηση αγροτικών οχημάτων στην εθνική οδό.

Στις Σέρρες τέλος, αύριο οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους,  συντασσόμενοι με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου στα φανάρια του Λευκώνα.

Πηγή: star.gr

Σχετικά άρθρα