Απαγωγή Λεμπιδάκη: Υπόνοιες για ψευδορκία του θύματος από την Εισαγγελέα

Με την αγόρευση της Εισαγγελέας συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, με την ίδια να αναφέρει ότι ο επιχειρηματίας θα μπορούσε να κατηγορηθεί για ψευδορκία. Παράλληλα τόνισε ότι η οικογένεια βρίσκεται υπό καθεστώς φόβου ενώ κανένας μάρτυρας δεν αναγνώρισε κανέναν από τους κατηγορουμένους για την υπόθεση.

Η Εισαγγελέας ανέφερε ότι θα μπορούσε να ασκήσει δίωξη για ψευδορκία στον επιχειρηματία, ωστόσο λαμβάνοντας υπόψη το καθεστώς φόβου που μπορεί να νιώθει, η υπόθεση ψευδορκίας πιθανόν θα μπει στο αρχείο.

Επίσης τόνισε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του βρίσκονται υπό πίεση και καθεστώς φόβου και επανέλαβε ότι κανένας μάρτυρας δεν αναγνώρισε κανέναν από τους κατηγορουμένους.

Όπως επισήμανε, η οικογένεια Λεμπιδάκη βρίσκεται αντιμέτωπη με επικίνδυνους κακοποιούς, είτε αυτοί κάθονται στο εδώλιο είτε όχι ενώ επικαλούμενη τις μαρτυρίες των δυο ανθρώπων από την ημέρα της αρπαγής του επιχειρηματία οι οποίοι έχουν περιγράψει δυο απαγωγείς χωρίς κουκούλα, επεσήμανε ότι ο Μιχάλης Λεμπιδακης είδε τα πρόσωπα των απαγωγέων όμως αρνείται να τα περιγράψει.

Τέλος η Εισαγγελέας αναφέρθηκε στη σοβαρή δολιοφθορά η οποία διαπιστώθηκε στο αυτοκίνητο του γιου του Κρητικού επιχειρηματία πριν από λίγες ημέρες, υπόθεση η οποία ακόμη ερευνάται.

Σημειώνεται ότι η δίκη ξεκίνησε στις 13 Δεκεμβρίου με την κατάθεση του επιχειρηματία και της οικογένειάς του και συνεχίστηκε με τις καταθέσεις των αστυνομικών που συμμετείχαν είτε στις έρευνες είτε στην επιχείρηση απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Στο εδώλιο κάθονται συνολικά 12 κατηγορούμενοι, οκτώ εκ των οποίων βρίσκονται προφυλακισμένοι και τέσσερις έχουν αποφυλακιστεί μέχρι την ολοκλήρωση της δίκη με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, ολοκληρώθηκαν και οι απολογίες όλων των κατηγορουμένων.

Πηγή: efsyn.gr

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αντιμέτωπος για πρώτη φορά με τους απαγωγείς του ο Μ. Λεμπιδάκης

Μιχάλης Λεμπιδάκης: «Υπέγραφα τις επιστολές με το αίμα μου» – Ποιος είναι ο «βασιλιάς» των πλαστικών από την Κρήτη

Σχετικά άρθρα