4 προτάσεις για πρωινό γεμάτο πρωτεΐνη!

Η κατανάλωση πρωτεΐνης στο πρωινό βοηθά στη μείωση της πείνας και της όρεξης, ενισχύει το μεταβολισμό, παρέχει ενέργεια, περιορίζει τους πόθους των υδατανθράκων και διατηρεί τη μυϊκή μάζα.

Είναι, επομένως, μια εξαιρετική στρατηγική για να παραμείνει σε φόρμα και να ενθαρρύνει έναν υγιεινό τρόπο ζωής καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, η κατανάλωση αυγών στο πρωινό σε σύγκριση με ένα προϊόν ζύμης, θα μειώσει την περιφέρεια της μέσης κατά 34%.

Μια άλλη μελέτη έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητα της υψηλής πρόσληψης (30% της καθημερινής πρόσληψης θερμίδων) πρωτεΐνης το πρωί σε μακροχρόνια απώλεια βάρους.

Στη συνέχεια θα βρείτε μερικές καλές ιδέες για πρωινό με τουλάχιστον 20 γραμμάρια πρωτεΐνης και λιγότερα από 400 kcal, για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας το πρωί:

Βρώμη, γιαούρτι και φρούτα

Το γιαούρτι έχει εξαιρετική αναλογία πρωτεϊνών / θερμίδων, καθιστώντας τον ένα μεγάλο σύμμαχο για ένα ισορροπημένο πρωινό. Η πλήρης βρώμη παρέχει έως και 5 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι, και η ίνα σε βρώμη καθιστά ευκολότερο να αισθάνεστε χορτάτοι.

Ανακατέψτε το γιαούρτι και τη βρώμη σε ένα μπολ με φρέσκα φρούτα ή κατεψυγμένα κομμάτια φρούτου, που μπορείς να φας ακόμα και το μεσημέρι!

Ομελέτα με λαχανικά

Τα αυγά αποτελούν το σημείο αναφοράς για την ποιότητα των πρωτεϊνών τους. Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι ένα πρωινό με βάση το αυγό βοηθάει στην μείωση της πρόσληψης των ημερήσιων θερμίδων, στο να νιώθετε χορτάτοι και να μειώσετε την επιθυμία για τους υδατάνθρακες!

Αναμίξτε ένα ολόκληρο αυγό και δύο ασπράδια αυγών σε ένα μπολ, στη συνέχεια τα τηγανίζετε με τα αγαπημένα σας λαχανικά, όπως μανιτάρια, κρεμμύδια, σπανάκι ή ντομάτες. Απολαύστε τα πάντα με μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως.

Τυρί cottage και φρούτα

Ο συγκεκριμένος τύπος τυριού (cottage) είναι πλούσιο σε λευκίνη, ένα αμινοξύ που βοηθά στη δημιουργία και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας.

Το πρωί, ετοιμάστε ένα μπολ από αυτό το χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί και προσθέστε μερικά φρέσκα φρούτα όπως ανανά ή αχλάδια, στη συνέχεια γαρνίρετε με ψιλοκομμένα καρύδια και φουντούκια για να προσθέσετε μια πιο… τραγανή αίσθηση.

Smoothie με σπόρους chia

Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι φυτικό γάλα, μια μπανάνα, ένα κουταλάκι του γλυκού βανίλια ή σκόνη κακάο, και μια κουταλιά σπόρων chia. Αναμείξτε μέχρι να αποκτήσετε τη σύσταση που προτιμάτε και στη συνέχεια απλά… απολαύστε.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Ομελέτα με κολοκυθάκια, πιπεριές και μυρωδικά

Tα 3 λάθη που κάνουμε στο πρωινό μας

7 ιδέες για ένα υγιεινό πρωινό!

Σχετικά άρθρα