Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Επίσημη αργία για όλους η Μεγάλη Παρασκευή

Αμειβόμενη αργία για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως θρησκείας είναι η Μεγάλη Παρασκευή σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η απόφαση πάρθηκε όταν ο Μάρκους Αχάτζι, εργαζόμενος στην Αυστρία, προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή στη χώρα του η συγκεκριμένη ημέρα πληρώνεται ως αργία μόνο στα μέλη της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας, της Μεταρρυθμισμένης Ευαγγελικής Εκκλησίας, της Παλαιοκαθολικής Εκκλησίας και της Ευαγγελικής Εκκλησίας των Μεθοδιστών.

Έτσι η απόφαση ήταν αντίθετη με αυτή του εργοδότη του Αχάτζι, καθώς όρισε ότι η Μεγάλη Παρασκευή είναι αργία για κάθε πιστό.

Μάλιστα σύμφωνα με την απόφαση, όσο η Αυστρία δεν τροποποιεί τη νομοθεσία της ώστε να υπάρχει ίση μεταχείριση προς όλους, τότε οι εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα είναι υποχρεωμένοι να  αναγνωρίζουν για όλους τους εργαζομένους τη Μεγάλη Παρασκευή ως αμειβόμενη ημέρα αργίας.

Να σημειωθεί πως ο Μάρκους Αχάτζι προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το 2015 , όταν η εταιρία στην οποία εργαζόταν δεν του πλήρωσε την Μεγάλη Παρασκευή ως αμειβόμενη αργία, επειδή δεν ήταν μέλος καμίας από τις ως παραπάνω Εκκλησίες.

Πηγή: star.gr

Σχετικά άρθρα