Έχετε φανταστεί ποτέ ότι θα μπορούσατε να φτιάξετε ένα γλυκό με ρεβίθια και σοκολάτα; Κι όμως γίνεται! Μπορείτε να φτιάξετε blondies! Και υγιεινό και γευστικό!
Γράφει η Θέμις Καρδιόλακα
Υλικά
- 400 γρ. ρεβίθια
- 130 γρ. μέλι
- 100 γρ. φυστικοβούτυρο
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ.γλ. baking powder
- 1/4 κ.γλ αλάτι
- 100 γρ σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ρεβίθια για 1 ώρα περίπου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Απλώνουμε σε ένα μικρό ταψάκι ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ρίχνουμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (ή σε μούλτι) σιγά σιγά όλα τα υλικά εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας και τα πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε μέσα τα 80 γρ. σοκολάτας και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Απλώνουμε τη ζύμη μας στο ταψάκι και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα 20γρ. σταγόνων σοκολάτας.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά (κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας).
Το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε και το σερβίρουμε.
Θέμις Καρδιόλακα