Σχέση εξ αποστάσεως: «Φοβήθηκα να δεθώ μαζί του και τώρα απομακρύνθηκε»

Είμαι φοιτήτρια και πέρσι γνώρισα ένα παιδί και η σχέση μας προχώρησε σε κάτι πολύ όμορφο: είχαμε τρομερή χημεία μεταξύ μας και φαινόμασταν ερωτευμένοι. Γενικά εγώ μέχρι στιγμής αν και μικρή στην ηλικία δεν είχα ερωτευτεί ποτέ ξανά κάποιον και δεν πίστευα πως θα συμβεί κιόλας γιατί ήμουν σκληρή με τέτοια θέματα! Τέλος πάντων δυστυχώς μέναμε σε διαφορετικές πόλεις και τους 3 μήνες που ήμασταν μαζί είχε τύχει να πάω μόνο εγώ στην πόλη του (έμενα στη κολλητή μου αλλά εκείνος με τους γονείς του). Λόγω δυσκολιών της σχέσης εξ αποστάσεως αρχίσαμε να καυγαδίζουμε με αποτέλεσμα όλο αυτό να μας ρίχνει και τους δυο.

Ένα θέμα που νομίζω επίσης ότι μας δυσκόλεψε είναι πως ήμασταν σε διαφορετικές φάσεις όταν γνωριστήκαμε: εγώ ήθελα να περνάω καλά και εκείνος μόλις είχε χωρίσει από μια σχέση σχετικά σοβαρή. Μετά από ένα διάστημα αρχίσαμε να μη μιλάμε πολύ η να μη μιλάμε κάθε μέρα η να μη μιλάμε τόσο θερμά ο ένας στον άλλο. Επειδή δεν άντεχα άλλο όλο αυτό και είχα αρχίσει να χάνω τον εαυτό μου, τον συνάντησα και του είπα να το αφήσουμε, όμως είχαμε υποσχεθεί ο ένας στον άλλο πως θα μιλάμε πού και που ή οποίος έρχεται στην πόλη του άλλου θα στέλνει για έναν καφέ! Ωστόσο εγώ δεν μπόρεσα ποτέ να το κάνω, αν και πήγα αρκετές φορές Θεσσαλονίκη, δεν έστειλα ποτέ.

xorismos

Μετά από 6 μήνες και γυρνώντας από ένα ταξίδι στο εξωτερικό, βρισκόμουν στη Θεσσαλονίκη και έτσι ξαφνικά απλά μου έστειλε μήνυμα και ήθελε να με δει. Και προφανώς και βγήκα και προφανώς και έγινε κάτι, όμως μετά εγώ έφυγα και δεν του έστειλα κατευθείαν, αλλά Ούτε και αυτός. Πέρασαν 2 εβδομάδες για να κάνω εγώ κίνηση και να του πω ότι θα κατέβω Θεσσαλονίκη για μια δουλειά. Βγήκαμε, κάναμε έρωτα αλλά τις επόμενες μέρες δεν μιλήσαμε. Και τώρα έχει περάσει μια εβδομάδα, έχω επιστρέψει και εκείνος άφαντος…

Και το πρόβλημα μου είναι πως τον θέλω! θα μπορούσα να κάνω τα πάντα για αυτόν. Τότε που ήμασταν μαζί περνούσαμε ώρες ατέλειωτες μόνο να κοιτιόμαστε η να μιλάμε και όλη αυτή η έλξη που νιώθαμε ήταν τόσο δυνατή που δεν περιγράφεται! Και δεν μπορώ να πιστέψω πως μου έστειλε μετά από 6 μήνες μόνο γιατί ήθελε σεξ και αν ήθελε μόνο αυτό γιατί να στείλει σε μένα που έτσι και αλλιώς δεν μένω στη πόλη του;

Το ξέρω ότι με θέλει. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μη μου στέλνει να δει τι κάνω αν είμαι καλά τι τον εμποδίζει; Μήπως εγώ δεν του έχω δώσει ξεκάθαρο μήνυμα και του έδειξα κάτι άλλο; Μήπως τον πίεσα την τελευταία φορά που του είπα ότι θέλω να του πω κάποια πράγματα; Μήπως να τον ξεχάσω; Που μου είναι και αδύνατο… Τι να κάνω; Ειδικά τώρα που σε λίγες μέρες θα κατέβω στη Θεσσαλονίκη να του το πω; Ή να αδιαφορήσω;

gunaika-skeptiki-gia-ti-sxesi

Η απάντηση του ειδικού στο ερώτημά σας

Αγαπητή φίλη,

Νομίζω ότι η εξήγηση βρίσκεται σε όλα αυτά που αναφέρεις. Πιστεύω, ότι επειδή ήσουν αρκετά επιφυλακτική και σκληρή, όπως η ίδια λες, στα θέματα του έρωτα, δεν του έδωσες σαφή και ξεκάθαρα μηνύματα, ίσως γιατί φοβήθηκες κι εσύ να αφεθείς στη συναισθηματική δέσμευση μιας ερωτικής σχέσης. Πιστεύω όμως, ότι κι εκείνος κουβαλούσε τις δικές του ανασφάλειες από την προηγούμενη σχέση του, οπότε η σχέση εξ’ αποστάσεως ήρθε μια χαρά και για τους δύο, στην αρχή βέβαια, γιατί μετά αυτού του τύπου οι σχέσεις έχουν αρκετές δυσκολίες.

Τώρα, που νιώθεις ότι εκείνος απομακρύνεται σου βγαίνει η επιθυμία να τον ξαναδείς. Κατά βάθος, νομίζω ότι κι αν τον δεις, πάλι θα νιώσεις ανασφάλειες για το πού πάει όλο αυτό με το συγκεκριμένο άτομο. Δεν ξέρω κατά πόσο είσαι έτοιμη να ρισκάρεις συναισθηματικά και να αφεθείς για να κάνεις μια σχέση -πέρα από τη φάση να είσαι με κάποιον και να περνάς καλά, χωρίς πολλές σκοτούρες.

Που σημαίνει, ότι προσπάθησε αν το θέλει πράγματι η καρδιά σου-όχι ο πληγωμένος εγωισμός σου-πρόσεξε την διαφορά- να επικοινωνήσεις μαζί του για μία ακόμα φορά κι αν δεν δεις ανταπόκριση, πάρε την εμπειρία που έζησες μαζί του και προχώρησε παραπέρα.

 

Ευάγγελος Κουσιάδης

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Ψυχοθεραπευτής-Συγγραφέας

www.kousiadis.gr

email: [email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σχέση εξ αποστάσεως: τα 4 “κλειδιά” της επιτυχίας της

Σχέση εξ αποστάσεως; Τι δώρα μπορείς να κάνεις στο αγόρι σου για να κρατάς τη σχέση σας… ζεστή

 

Σχετικά άρθρα