H μητρότητα μπορεί να σου αλλάξει τη φωνή;

Ναι καλά ακούσατε! Η εγκυμοσύνη σαφώς και προκαλεί διάφορες ορμονικές και ψυχολογικές αλλαγές στον οργανισμό σου, οι οποίες μπορεί και να μην επανέλθουν ποτέ και μετά τη γέννα, καθώς η μητρότητα σού αλλάζει τη ζωή! Σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα, η μητρότητα μπορεί να σου αλλάξει τη φωνή.

Η έρευνα

Πώς; Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Σάσεξ στο Brighton. Οι ερευνήτριες ξεκίνησαν με την αρχική παραδοχή ότι η φωνή μιας γυναίκας αλλάζει από τον ένα μηνιαίο κύκλο στον άλλο και ασθενεί μέχρι να φτάσει στην εμμηνόπαυση. Ωστόσο, δεν υπήρχαν επιστημονικές μελέτες που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο. Γι΄αυτόν τον σκοπό, άρχισαν τις φωνητικές εγγραφές!

Παρακολούθησαν ένα δείγμα 20 γυναικών και προχώρησαν σε φωνητικές εγγραφές ξεκινώντας 5 χρόνια πριν την πρώτη τους εγκυμοσύνη ενώ συνέχισαν τις εγγραφές για 5 χρόνια έπειτα από την πρώτη τους γέννα.

Τα αποτελέσματα

Οι ειδικοί συμπέραναν ότι “η φωνή άλλαζε με εντυπωσιακό τρόπο έπειτα από τη γέννα”. Με ποιον τρόπο; “Η φωνές γίνονταν πιο… βαριές και πιο μονότονες τη χρονιά ακριβώς μετά τη γέννα”.  Ωστόσο, αυτές οι αλλαγές στη φωνή εξαφανίζονταν σιγά σιγά μετά τη λοχεία και ιδιαίτερα μετά τα πρώτα γενέθλια του παιδιού, καθώς η φωνή της μάνας επέστρεφε στα προ της γέννας επίπεδα τονικότητας!

Οπότε οι αλλαγές στη φωνή δεν είναι παρά παροδικές!

Με πληροφορίες από femmeactuelle.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Η μητρότητα είναι ένα ταξίδι με πολλές ωραίες στιγμές αλλά και με μεγάλα κύματα»

Μητρότητα: Πώς αλλάζει μια για πάντα το μυαλό μιας γυναίκας

Πρώτη φορά μαμά: Η στιγμή της μεγάλης… συνάντησης με το μωρό σου!

 

Σχετικά άρθρα