Εξελίξεις στην υπόθεση Λαγούδη: Νέος κύκλος καταθέσεων ένα χρόνο μετά τον θάνατό της

Ένας χρόνος πέρασε από την ημέρα που η Ειρήνη Λαγούδη βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της στη λίμνη Φωτμού και η υπόθεση παραμένει άλυτο μυστήριο.

Οι Αρχές δεν έχουν σταματήσει να ερευνούν όλες τις πτυχές της, ενώ πλέον ανοίγει νέος κύκλος καταθέσεων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star και της δημοσιογράφου Τασούλας Παπανικολάου, η ανακρίτρια κάλεσε την κόρη της Ειρήνης Λαγούδη, προκειμένου να καταθέσει για τη μητέρα της, τις τελευταίες τους στιγμές μαζί, αλλά και την ψυχολογική της κατάσταση.

Εκτός από την κόρη της Ειρήνης Λαγούδη, από τις ανακριτικές αρχές έλαβε κλήση και ο αδερφός της, ο οποίος αναμένεται να μεταβεί στις 11 το πρωί στην ανακρίτρια Αγρινίου, ώστε να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση, αλλά και για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η 44χρονη λίγες μέρες πριν βρεθεί νεκρή.

«Μου λείπει η μαμά μου…»

Τα Χριστούγεννα που πέρασαν, ήταν τα πρώτα χωρίς τη μητέρα της για την 16χρονη κόρη της Ειρήνης Λαγούδη.

«Ομολογώ ότι πλέον δε νιώθω τα Χριστούγεννα και δεν τα ζω όπως πριν. Δεν μπορούμε να νιώθουμε Χριστούγεννα. Μου λείπει το χαμόγελο της μητέρας μου, η επικοινωνία που είχαμε, μου λείπει η… μαμά μου» είχε δηλώσει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Ανοίγοντας την καρδιά της, είχε περιγράψει την τελευταία ημέρα που είδε ζωντανή τη μητέρα της.

Την είδα το Σάββατο, μόλις είχα ξυπνήσει, ήταν ευδιάθετη, μου είπε θα πάει να κάνει κάτι δουλειές και θα γυρίσει. Αργότερα μιλήσαμε στο τηλέφωνο για να της πω ότι θα μείνω σε μια φίλη μου και μου είπε ότι θα τα λέγαμε όταν γύρναγε σπίτι. Ήταν όπως ήταν πάντα. Μου είπε ότι θα πήγαινε να πάρει γλυκά για τη γιορτή του αδελφού μου, ότι θα κανόνιζε κάποια πράγματα για το μνημόσυνο της γιαγιάς μου, θα μιλούσε με κάποιους από τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο και θα έκανε δουλειές στο σπίτι.

Το απόγευμα όταν είδε ότι η μητέρα της δεν είχε γυρίσει στο σπίτι και δεν είχε επικοινωνήσει ανησύχησε και άρχισε να της τηλεφωνεί. Το βράδυ ειδοποίησε τον θείο της και ξεκίνησε η προσπάθεια για να τη βρουν.

Λίγες ώρες μετά, έμαθε ότι η μητέρα της βρέθηκε νεκρή. «Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι είχε συμβεί. Νόμιζα ότι κάποιος μου κάνει πλάκα, ότι είχε συμβεί κάποιο δυστύχημα, κάτι τέτοιο. Δεν πίστεψα ποτέ ότι η μητέρα μου αυτοκτόνησε. Την ήξερα, ήξερα τι άνθρωπος είναι και ήξερα ότι αυτό δε θα το έκανε ποτέ. Δε θα έβαζε τέλος στη ζωή της, αφήνοντας εμένα μόνη μου στον κόσμο σε αυτή την ηλικία. Είναι δολοφονία και θέλω να τιμωρηθούν οι ένοχοι», είπε και κατέληξε:

«Αυτό που συνέβη ήταν τραγικό. Πονάω πάρα πολύ για τον χαμό της μητέρας μου, μου λείπει ακόμα περισσότερο. Προσπαθώ να της μοιάσω στον τρόπο που αντιμετώπιζε τις καταστάσεις, είχε περάσει σχεδόν τα ίδια με μένα, είχε χάσει τους γονείς της, όπως κι εγώ και προσπαθώ να το αντιμετωπίζω, όπως εκείνη. Ήταν παράδειγμα για μένα».

Απαντώντας σε όλους εκείνους που υποστήριζαν ότι η Ειρήνη Λαγούδη έπασχε από κατάθλιψη, η 16χρονη κόρη της ήταν κατηγορηματική:

«Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Η μητέρα μου και τον χορό της τον πήγαινε, συμμετείχε σε χορωδίες, πηγαίναμε μαζί σε εκδηλώσεις. Ήταν πάρα πολύ δυναμική σαν γυναίκα. Όταν πέθανε ο πατέρας μου πήρε τα ηνία και ανέλαβε τα πάντα, πάλεψε. Δε θα τα παρατούσε τώρα που το ξεπεράσαμε όλοι και προσπαθούσαμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας (…)Ήταν όπως πάντα γελαστή, δυνατή και γεμάτη ενέργεια. Συζητούσαμε και κάναμε σχέδια. Μου έλεγε πώς ανυπομονούσε να τελειώσω το σχολείο, να πάμε στην Αθήνα, συζητούσαμε για τα φροντιστήριά μου, για πράγματα που είχαμε δρομολογήσει να κάνουμε».

Πηγή: star.gr

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ειρήνη Λαγούδη: Η μικρή της κόρη «σπάει» για πρώτη φορά τη σιωπή της

Δικηγόρος Ειρήνης Λαγούδη: «Εξιχνιάστηκε η υπόθεση»

Υπόθεση Λαγούδη: Ανατριχιαστική μαρτυρία για τις τελευταίες της στιγμές!

Ειρήνη Λαγούδη: Τι έδειξε το άνοιγμα των λογαριασμών του γιατρού;

Νέα ανατροπή στην Υπόθεση Λαγούδη: Δολοφονήθηκε για 100.000 ευρώ;

Σχετικά άρθρα