Ζαννής Φραντζέσκος: Από μπάρμαν στη Μύκονο έγινε ο «Mr. Nammos» – Η κινηματογραφική πρόταση γάμου και το μυστήριο δίπλα στην έπαυλη του Τζορτζ Κλούνεϊ

Ο Ζαννής Φραντζέσκος αποχαιρέτησε σήμερα τον πατέρα του, Ιάκωβο, ο οποίος «έφυγε» την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου. Σε ηλικία 84 χρονών «έφυγε» χαρούμενος αφού το περιστατικό συνέβη σε εκδήλωση της Αδελφότητας Ανωμεριτών Μυκόνου, στα Σεπόλια.
Παρευρισκόμενοι ανέφεραν ότι ο «Γιακουμής», όπως τον αποκαλούσαν οι συντοπίτες του, ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος καθώς και ότι συμμετείχε και στο χορό.

Η κηδεία του Ιάκωβου Φραντζέσκου έγινε σήμερα (Τρίτη 29/01), στις 14:00, στο Μοναστήρι της Παναγίας μας της Τουρλιανής, στα Ανω Μερά της Μυκόνου.

Ίσως πολλοί είναι που δεν αναγνωρίζουν το όνομα Ζαννής Φραντζέσκος κι όμως είναι ο ιδιοκτήτης του διάσημου beach bar Nammos στη Μύκονο. Η εν λόγω επιχείρηση είναι γνωστή για τα ξέφρενα πάρτι αλλά και για τους… τσιμπημένους λογαριασμούς. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν δημοσιεύσει τους λογαριασμούς που έχουν πληρώσει για να αποδείξουν ότι τα αστρονομικά ποσά που λέγεται ότι χρεώνουν στο Nammos είναι αλήθεια.

Παρακάτω μπορείς να δεις ένα παράδειγμα. Αρκεί να συνειδητοποιήσεις ότι το νερό κοστίζει… 8 ευρώ!


Πάμε να δούμε όμως πώς ο Ζαννής Φραντζέσκος έγινε ο ιδιοκτήτης ίσως του πιο διάσημου μαγαζιού στη Μύκονο που πριν πολλά χρόνια ήταν μία απλή έρημη ταβέρνα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nammos Mykonos (@nammosmykonos) στις

Πώς απέκτησε το Nammos

Το 2002 είναι η χρονιά που το Nammos θα αλλάξει ιδιοκτήτες. Ο Ζαννής Φραντζέσκος τότε δούλευε ως μπαρμαν στο «Caprice» όμως δεν δίστασε να προτείνει στον Κωνσταντή Κουσαθανά και στον Αιγύπτιο σεφ και πρώην ιδιοκτήτη του ιταλικού εστιατορίου «La Casa» , Σάμι Ιμπραήμ, να αγοράσουν το εστιατόριο του Αγγελετάκη που ήταν πρόδρομος του Nammos.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Throwback to our #Beefbar opening, with Mr. Nammos Sammi Ibrahim & Riccardo Giraudi! ❤#Nammos #Mykonos

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nammos Mykonos (@nammosmykonos) στις

 

Η ιδέα να μετατρέψουν το εστιατόριο σε beach bar αποδείχτηκε ιδιαίτερα έξυπνη αφού έγινε ένας από τους διασημότερους προορισμούς παγκοσμίως.

Ο Ζαννής είχε αναλάβει τη μεταμόρφωση της Ψαρούς, ο Σάμι Ιμπραήμ οργάνωσε την κουζίνα και ο Κωνσταντής, ως δεινός ψαροτουφεκάς, καταπιάνεται με τον καθημερινό εφοδιασμό του «Nammos» με φρέσκα ψάρια και άλλα θαλασσινά εδέσματα. Λέγεται ότι την πρώτη κιόλας σεζόν λειτουργίας του «Nammos» ο τζίρος άγγιξε το 1,5 εκατ. ευρώ!

 

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nammos Mykonos (@nammosmykonos) στις

 

Ο Κρητικός εργένης που κατάκτησε τη Μύκονο

Ο Ζαννής Φραντζέσκος μπορεί να έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στο νησί των ανέμων ωστόσο κατάγεται από τη Σητεία. Η αγορά του Nammos ήταν το εισιτήριο για τη μεγάλη ζωή. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο 15minutes.gr το 2014 ο Ζαννής Φραντζέσκος το 2014 έχτισε μία από τις πιο εντυπωσιακές βίλες του νησιού ενώ στη συνέχεια απέκτησε και ένα εντυπωσιακό σκάφος Riva, αξίας 1.200.000 ευρώ.

Μέχρι να γνωρίσει τη γυναίκα της ζωής του τη σχεδιάστρια κοσμημάτων, Βερόνικα Πάστρα, ήταν ορκισμένος εργένης. Φυσικά ήταν και λάτρης του ωραίου φύλλου. Ανάμεσα στις γυναίκες που είχαν βρεθεί στο πλάι του ήταν η playmate Έφη Κυριάκου, το μοντέλο – παρουσιάστρια Νικολέττα Ράλλη και το μοντέλο από την Τουρκία, Νεσχάν Μουλαζίν.

Φυσικά όλα αυτά τα άφησε πίσω όταν έκανε σχέση με τη Βερόνικα Πάστρα. Οι δυο τους γνωρίζοντας χρόνια καθώς η οικογένεια της Βερόνικας έχει σπίτι στην περιοχή της Ψαρούς ωστόσο οι συγκυρίες δεν τους είχαν φέρει κοντά.

zannis-fratseskos
facebook/People Greece

Η κινηματογραφική πρόταση γάμου

Ο Ζαννής Φραντζέσκος είχε στόχο με την πρόταση γάμου να εντυπωσιάσει τη σύντροφό του και το μόνο σίγουρο είναι ότι τα κατάφερε. Η Βερόνικα Πάστρα ήταν ήδη σε ενδιαφέρουσα όταν εκείνος αποφάσισε να της κάνει την έκπληξη.

Όλα έγιναν μία βραδιά στο Μιλάνο. Το ημερολόγιο έδειχνε 29 Απριλίου του 2015. Αφού δείπνησαν σε γνωστό εστιατόριο της περιοχής εκείνος προφασίστηκε μια μικρή αδιαθεσία προκειμένου να την «αναγκάσει» να κάνουν έναν περίπατο.
Τα καταστήματα ήταν κλειστά και οι βιτρίνες σκοτεινές. Καθώς το ζευγάρι πλησίαζε προς το κοσμηματοπωλείο Cartier ένα καμεραμάν πετάχτηκε από τη γωνία για να βιντεοσκοπήσει τη στιγμή.

Ο επιχειρηματίας έπαιξε με επιτυχία τον ξαφνιασμένο.

Μάλιστα όπως διαβάζουμε στο protothema.gr :

«Καθώς πλησίαζαν, τα ρολά του κοσμηματοπωλείου ανέβηκαν, οι πόρτες άνοιξαν διάπλατα και καμιά δεκαριά υπάλληλοι συνοδεία σεκιούριτι έκαναν την εμφάνισή τους. Στα ενδότερα του καταστήματος, υπό τους ήχους του «Appu¬tamento» της Ορνέλα Βανόνι, ο Ζαννής προσέφερε στη Βερόνικα ένα μονόπετρο δαχτυλίδι, παντοτινό σύμβολο δέσμευσης και έκφρασης αγάπης, ενώ οι υπάλληλοι του Cartier -αυτόπτες μάρτυρες της καλοστημένης έκπληξης- χειροκροτούσαν.»

Λέγεται ότι η τιμή του δαχτυλιδιού κόστισε το αστρονομικό ποσό των 100.000 ευρώ.

zannis-fratseskos
facebook/yupiii.gr

Ο γάμος στη λίμνη Κόμο δίπλα στην έπαυλη του Τζορτζ Κλούνεϊ

Ύστερα από μία τέτοια πρόταση γάμου δεν θα μπορούσε το μυστήριο να είναι συνηθισμένο. Γι’ αυτό άλλωστε φρόντισε ο γαμπρός. Ο Ζαννής Φραντζέσκος αποφάσισε να διοργανώσει μόνος του μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια του γάμου χωρίς να το γνωρίζει ούτε η… νύφη! Ίσως μάλιστα η νύφη να ήταν η τελευταία που το έμαθε. Το μυστήριο έγινε στη λίμνη Κόμο που αποτελεί ένα αγαπημένο μέρος της Βερόνικας. Οι καλεσμένοι είχαν ειδοποιηθεί μία ημέρα πριν και τα αεροπορικά εισιτήρια τους ήταν ήδη κλεισμένα.
Ο γάμος έγινε στη βίλα του Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, που διατίθεται προς ενοικίαση έναντι 90.000 ευρώ τη βραδιά. Η εν λόγω βίλα βρίσκεται δίπλα σε εκείνη του Τζορτζ Κλούνεϊ.

Το ζευγάρι ένωσε με τα δεσμά του γάμου ένας πάστορας με μάρτυρες την αδελφή της, Ολγα Πάστρα, σχεδιάστρια κοσμημάτων, και τον αδελφό του γαμπρού, Νικόλα Φραντζέσκο, αρχιτέκτονα και κατασκευαστή πολυτελών κατοικιών στη Μύκονο και αλλού.
Στη δεξίωση όλοι περίμεναν να τραγουδήσει ο φίλος του επιχειρηματία, Αντώνης Ρέμος, ωστόσο ανταυτού εμφανίστηκε ο Ντανί Μπριγιάν, ο Γάλλος ποπ σταρ που είχε ταξιδέψει εκεί ειδικά για την περίσταση.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο dj του Αντώνη Ρέμου, Αντώνης Δημητριάδης, που ξεσηκώνει τη Μύκονο με τις μουσικές επιλογές του.
Το νυφικό το είχε διαλέξει ο γαμπρός φυσικά αφού η νύφη δεν είχε ιδέα ότι παντρευόταν!

zannis-fratseskos
facebook/thecaller.gr

Τα βαφτίσια του γιου στο Μονακό με νονό τον Χάρη Βαφειά

Ο επιχειρηματίας ύστερα από τον γάμο του τον Μάιο του 2015 έγινε πατέρας τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου. Η κόρη του πήρε το όνομα του παππού της Αναστάση και ονομάστηκε Ανέζια. Στη συνέχεια ακολούθησε κι άλλο παιδί. Το ζευγάρι απέκτησε έναν γιο που πήρε το όνομα του πατέρα του, Ζαννής Τζούνιορ.

Τα βαφτίσια του γιου του έγιναν στο Μονακό παρουσία 200 καλεσμένων. Ανάμεσά τους ήταν ηχηρά ονόματα του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού χώρου όπως ο Λέων Πατίτσας με τη λαμπερή Μαριέττα Χρουσαλά, η Κατρίνα Τσάνταλη, ο Αλέξανδρος Έλληνας, η Ντίμη Μάυρη, η Ελενα Κρασοπούλου, ο Βασίλης Μιχαήλ και ο Σέρος Μύρτας. Ένα χειρουργείο αφαίρεσης αμυγδαλών εμπόδισε τον φίλο του Αντώνη Ρέμο και Υβόννη Μπόσνιακ να παρευρεθούν στη βάφτιση.

zannis-fratseskos
facebook/Stavros Melas

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθούμε στον νονό του παιδιού ο οποίος δεν είναι άλλος από τον εφοπλιστή Χάρη Βαφειά.
Αμέσως μετά το τέλος του μυστηρίου ειδικά βαν μετέφεραν τους προσκεκλημένους στο «Hotel La Chevre d’Or», που βρίσκεται στην περιοχή Εζ, κοντά στη Νίκαια, και έχει θέα σε όλη την Κυανή Ακτή.

Εκεί δόθηκε αρχικά ένα κοκτέιλ πάρτι κι έπειτα το επίσημο δείπνο της βάφτισης, το οποίο εξελίχθηκε σε γλέντι με live performances από jazz καλλιτέχνες και όχι μόνο, ενώ κάποια στιγμή ανέβηκε στα decks και ο dj Αντώνης Δημητριάδης, ο οποίος παίζει μουσική στο Nammos.

zannis-fratseskos
facebook/mononews.gr

Η σύλληψη του πεθερού του και ο αιφνίδιος θάνατός του

Η φιλία του πεθερού του Ζαννή Φραντζέσκου, Σάκη Πάστρα, με τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αγγλούπα δεν του βγήκε σε καλό. Ο τελευταίος είχε κατηγορηθεί για την εμπλοκή του στο κύκλωμα των Ρομά που ξάφριζε σπίτια που έμειναν ως οι «Gipsy Kings».
Ο Σάκης Πάστρας υπήρξε κολλητός φίλος του εμπλεκόμενου στο εν λόγω κύκλωμα. Μάλιστα ανώνυμη καταγγελία τον ήθελε να είναι παραλήπτης ρολογιών και κοσμημάτων που έπαιρνε ο Αλέξανδρος Αγγλούπας.

Σε έρευνα στο σπίτι του Πάστρα είχαν βρεθεί ακριβά ρολόγια, κοσμήματα, διαμάντια για τα οποία δεν υπήρχαν τα αντίστοιχα παραστατικά. Επίσης εντοπίστηκε να κατέχει και μια καραμπίνα, για την οποία δεν είχε την απαραίτητη άδεια και ως εκ τούτου συνελήφθη.

Σύμφωνα με την έρευνα η συνολική αξία των κλοπιμαίων της συμμορίας ήταν πάνω από 5.000.000 ευρώ.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας είχε ασκήσει εναντίον του Σάκη Πάστρα ποινική δίωξη, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Άγγελο Πάρσαλη, μόνο για ένα όπλο του πατέρα του (πλημμέλημα), το οποίο κατείχε από το έτος 1970.

Σε ό,τι αφορά την ενδεχόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση των Ρομά, ο εισαγγελικός λειτουργός δεν είχε προχωρήσει στην απαγγελία κατηγοριών.

Ο αιφνίδιος θάνατός του τον Αύγουστο του 2018 έβαλε ένα τέλος στην παραπάνω δυσάρεστη περιπέτεια.

 

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

 

Έμιλυ Λαγουνάρη και Χάρης Βαφειάς: Η αρχιτέκτονας και ο εφοπλιστής που ζουν μέσα στα πλούτη- Ο εγγονός του βαρκάρη που έγινε ιδιοκτήτης ναυτιλιακής

Τάμτα: τα φτωχά χρόνια στη Γεωργία, πώς την ανακάλυψε ο Ρέμος και η σχέση με τον Κατσιδόκωστα

Σχετικά άρθρα