Σχέσεις εξάρτησης: Τις περισσότερες φορές οδηγούν στην καταστροφή…

Είμαι πρόσφατα χωρισμένος από μια πολύ όμορφη σχέση, σχεδόν 4 χρονών με σκαμπανεβάσματα. Το θέμα μου είναι ότι δεν μπορώ και ίσως δεν θέλω να ξεπεράσω αυτή την κοπέλα με την οποία ήμασταν μαζί.

Γενικά είμαι πολύ ρηχό και κομπλεξικό άτομο με 1000 ελαττώματα. Το θέμα είναι ότι μέσα σε αυτά τα 1000 ελαττώματα αυτή η κοπέλα με έκανε να την ερωτευτώ με τον τρόπο της και με κρατούσε ήρεμο.

Ήμουν και είμαι εξαρτημένος από εκείνη σε βαθμό όσο δεν πάει. Τη θέλω όντως απίστευτα πάρα πολύ και είμαι πραγματικά έτοιμος να τα συγχωρήσω όλα αν είναι να γίνει μια καινούρια αρχή και από τους δύο μας.

Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος Νίκος Βαμβακάρης:

Αγαπητέ αναγνώστη,

σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας δώσατε παρατηρούμε μία σχέση εξάρτησης με την πρώην σύντροφό σας γεγονός που σε μεγάλο βαθμό και στις περισσότερες των περιπτώσεων, μπορεί να αποβεί μελλοντικά καταστροφικό και για τα δύο μέρη της σχέσης.

Είναι σημαντικό λοιπόν να προσπαθήσετε να κάνετε μία ενδοσκόπηση στον ίδιο σας τον εαυτό να δείτε τι πραγματικά θέλετε εσείς και τι μπορείτε να καλυτερέψετε στην επικοινωνία σας  με τους άλλους ανθρώπους, αλλά κυρίως με τον εαυτό σας.

Όταν λοιπόν κάνετε την αυτοκριτική σας επικοινωνήστε τα συναισθήματά σας με την πρώην σύντροφο σας και δώστε της την ευκαιρία να καταλάβει ότι εσείς ο ίδιος έχετε αλλάξει και αν και εκείνη είναι σε ανάλογη φάση με τον εαυτό της θα μπορέσετε να δώσετε μια ευκαιρία σε αυτήν τη σχέση.

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σχέσεις εξάρτησης: Πόσο υγιές είναι να γαντζωνόμαστε πάνω στον σύντροφό μας;  

7 ψυχολογικές στρατηγικές για να δυναμώσετε τη σχέση σας

Φόβος δέσμευσης: Όταν το άγχος νικά την επιθυμία μιας σταθερής σχέσης

Γιατί μία ασήμαντη αφορμή μπορεί να καταστρέψει μία σχέση;

Σχετικά άρθρα