Ποιο το ψυχολογικό κόστος μίας αναγκαστικής έκτρωσης;

Ετοιμάζομαι να κάνω έκτρωση επειδή πρέπει και όχι επειδή θέλω να το κάνω. Με έχει επηρεάσει ήδη ψυχολογικά πριν καλά-καλά μπω έχω φτάσει σε σημείο να καπνίζω και να πίνω. Φοβάμαι ότι με την έκτρωση θα είμαι πιο χειρότερα και δεν ξέρω  σε τι τρελά θα με οδηγήσει.

Με πιάνουν πολλές φορές τα κλάματα μέσα στην ημέρα και αυτή τη στιγμή είμαι στη σχολή και έχω μια επιθετική συμπεριφορά χωρίς λόγο και απλά προσπαθώ να είμαι με το κινητό για να ηρεμήσω. Πώς να το διαχειριστώ;

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια, Δήμητρα Φιλοπούλου:

 

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η θέση στην οποία βρίσκεστε είναι πολύ δύσκολη και επώδυνη. Από αυτή την πλατφόρμα επικοινωνίας δεν μπορώ να σας προσφέρω την ανακούφιση που αναζητάτε. Το θέμα που σας απασχολεί είναι αρκετά περίπλοκο με προεκτάσεις διάφορες. Είστε αρκετά πιεσμένη και έχετε αρχίσει να έχετε αυτοκαταστροφικές τάσεις.

Η απόφαση που έχετε κληθεί να πάρετε είναι δύσκολη. Θα πρέπει να προχωρήσετε μόνο εφόσον είστε σίγουρη και κυρίως συνειδητοποιημένη για αυτή. Αν προχωρήσετε με τη διαδικασία χωρίς να είναι δική σας καθαρά απόφαση θα δυσκολευτείτε πολύ συναισθηματικά.

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: facebook.com/dimitraefilopoulou

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σεξ μετά από έκτρωση: Όσα πρέπει να ξέρεις…

Οι οικογένειές μας δεν ήθελαν το παιδί και έκανα έκτρωση… Από τότε υποφέρω…

Οι ψυχολογικές επιπτώσεις της έκτρωσης στη γυναίκα

Σχετικά άρθρα