Πώς θα κρατήσεις το μωράκι σου ζεστό τον χειμώνα;

Χαμηλή θερμοκρασία, υγρασία, ρούχα… Όλα αυτά τα στοιχεία, βασικά για την καθημερινότητα του μωρού σας, αλλάζουν τον χειμώνα σε σχέση με τις άλλες εποχές του χρόνου.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές απλές συμβουλές για να διατηρήσετε το μωράκι σας ζεστό και αυτόν τον χειμώνα.

Μην υπερθερμαίνετε το δωμάτιο όπου κοιμάται

Για την άνεση και την ασφάλεια του μωρού, είναι καλύτερα η θερμοκρασία του δωματίου να μην υπερβαίνει τους 18-19 ° C. Μπορεί να ακούγεται λίγο… κρύο, αλλά είναι ένα από τα βασικά (και αποτελεσματικά) μέτρα για την καταπολέμηση του συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Απαραίτητη η υγρή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο

Συνήθως, ο αέρας στο δωμάτιο του μωρού είναι ξηρός, μιας και η θέρμανση τον χειμώνα δουλεύει στο φουλ. Αποτέλεσμα είναι η ξηρότητα στην ρινική κοιλότητα και τις βλεννογόνους. Καλό θα είναι να ελέγχετε συνεχώς την υγρασία στο δωμάτιο.

Εάν πέσει κάτω από το 50 – 60%, καλό θα είναι να φροντίσετε να έχει υγρασία η ατμόσφαιρα, με μια πολύ καλή λύση να είναι ο υγραντήρας ψυχρού ατμού.

Επίσης, το δωμάτιο θα πρέπει να αερίζεται τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. Κι αυτό, γιατί μια ατμόσφαιρα χωρίς αέρα που να ανανεώνεται ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων και την επιβάρυνση του αέρα με διοξείδιο του άνθρακα, λόγω και των προϊόντων που χρησιμοποιούνται στο δωμάτιο για την φροντίδα του μωρού.

Βάλτε του συγκεκριμένα ρουχαλάκια

Απαγορεύεται ρητά η κουβέρτα, το πάπλωμα και οτιδήποτε στο οποίο το μωρό μπορεί να εγκλωβιστεί καθώς γυρίζει στο στρωματάκι του και να πάθει ακόμα και ασφυξία.

Προτιμήστε έναν υπνόσακο ή φόρμα ύπνου, με πλεονέκτημα ότι δεν ξεσκεπάζονται τα ποδαράκια του κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ελέγξτε ότι το δωμάτιο είναι σε καλή θερμοκρασία και αν χρειαστεί καλύψτε το μωράκι σας με μια πιτζάμα ή μια ζακετούλα.

Με πληροφορίες από parents.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Φροντίδα βρέφους: Πώς θα επιλέξω την κατάλληλη baby sitter;

Το μωρό μου δεν μπορεί να κοιμηθεί χωρίς την πιπίλα της. Τι να κάνω;

 Παιχνίδι στο χιόνι: Πώς μπορεί να ωφελήσει το παιδάκι σας;

Σχετικά άρθρα