Έψαξα να βρω μία συνταγή για carrot cake, η οποία όχι μόνο θα ήταν yummy, αλλά θα ήταν και πολύ γρήγορη και εύκολη!
Γράφει η Θέμις Καρδιόλακα
Τι χρειαζόμαστε
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 2 κ.γλ. κανέλα
- 280 ml. αραβοσιτέλαιο
- 300 γρ. ζάχαρη καστανή μαλακιά
- 3 αυγά χτυπημένα
- 300 γρ. καρότα τριμμένα
- Χυμό από 1 ½ πορτοκάλι
Τι κάνουμε
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ (αν χρησιμοποιήσουμε φόρμα σιλικόνης, παραλείπουμε αυτό το βήμα).
- Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ πιάτο το αλεύρι, την μαγειρική σόδα και την κανέλα.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με ένα αναδευτήρι, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
- Προσθέτουμε τα καρότα, τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν όλα καλά.
- Τοποθετούμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Θέμις Καρδιόλακα
Διαβάστε σχετικά άρθρα