Carrot cake

Έψαξα να βρω μία συνταγή για carrot cake, η οποία όχι μόνο θα ήταν yummy, αλλά θα ήταν και πολύ γρήγορη και εύκολη!

Γράφει η Θέμις Καρδιόλακα

Τι χρειαζόμαστε

  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.γλ. κανέλα
  • 280 ml. αραβοσιτέλαιο
  • 300 γρ. ζάχαρη καστανή μαλακιά
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 300 γρ. καρότα τριμμένα
  • Χυμό από 1 ½ πορτοκάλι

Τι κάνουμε

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.
  2. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ (αν χρησιμοποιήσουμε φόρμα σιλικόνης, παραλείπουμε αυτό το βήμα).
  3. Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ πιάτο το αλεύρι, την μαγειρική σόδα και την κανέλα.
  4. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με ένα αναδευτήρι, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
  5. Προσθέτουμε τα καρότα, τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  6. Τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν όλα καλά.
  7. Τοποθετούμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

Θέμις Καρδιόλακα

mamaknows.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Carrot Cake με κακάο

 

Σχετικά άρθρα