7 λάθη που κάνεις στο ξύρισμα των ποδιών

Το ξύρισμα των ποδιών είναι μέρος της καθημερινής σου ρουτίνας. Και μπορεί τον χειμώνα να το αμελείς μερικές φορές αφού δεν… φαίνεται αλλά σε γενικές γραμμές είναι το αναγκαίο κακό! Και επειδή η εύκολη λύση είναι το ξυραφάκι, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι πρέπει να προσέχεις το δέρμα σου για να έχεις απαλά πόδια, χωρίς σημάδια από το ξύρισμα…

Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που λίγο πολύ όλες κάνουμε κατά καιρούς;

Ξύρισμα το πρωί

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι γάμπες σου πρήζονται. Εξαιτίας αυτού, ένα μέρος του τριχωτού των ποδιών είναι λιγότερο προσβάσιμο στο ξυραφάκι. Με το πρωινό ντους ρισκάρεις ουσιαστικά να… κάνεις μισή δουλειά και να μην καταφέρεις να απομακρύνεις όλες τις ενοχλητικές τρίχες από τα πόδια σου!

Ξυρίζεις τα πόδια σου με ελάχιστο νερό

Είναι κάτι που το κάνεις συνήθως όταν βιάζεσαι και θέλεις οπωσδήποτε να βάλεις φούστα με λεπτό καλσόν! Το ξύρισμα της τελευταίας στιγμής… Πονάει και είναι σίγουρο ότι θα σου αφήσει σημάδια… Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιείς αφρό ξυρίσματος. Τουλάχιστον όμως βάζε άφθονο σαπούνι και νερό για να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

Ξυραφάκια μιας χρήσεως

ksyrisma3

Όλες το έχουμε κάνει! Τα ξυραφάκια μιας χρήσεως συνήθως είναι λιγότερο φιλικά προς το δέρμα μας ενώ συνήθως τα χρησιμοποιείς αρκετές φορές με αποτέλεσμα να είναι ακόμα πιο εχθρικά στα πόδια σου! Είναι καλύτερο να επενδύσεις σε ένα πιο ακριβό ξυραφάκι με περισσότερες λάμες (τα ξυραφάκια με τα ανταλλακτικά) ή ακόμα καλύτερα σε ένα ηλεκτρικό!

Δεν αλλάζεις συχνά τα ανταλλακτικά στο ξυραφάκι πολλαπλών χρήσεων

Το να μην αλλάζεις το ανταλλακτικό μπορεί να σου προκαλέσει πολλές κοκκινίλες και δερματικά προβλήματα, ακόμα και μολύνσεις! Κανονικά το ανταλλακτικό πρέπει να το αντικαθιστάς έπειτα από το πολύ 10 χρήσεις!

Δεν ξυρίζεσαι με τη φορά της τρίχας

Έχεις ακούσει ότι είναι καλύτερο να ξυρίζεσαι με την αντίθετη φορά της τρίχας. Δεν είναι ωστόσο η καλύτερη λύση. Αν ξυρίζεσαι από κάτω προς τα πάνω ουσιαστικά κινδυνεύεις να πάθεις μολύνσεις ή να βγάλεις κοκκινίλες και εξανθήματα.

Δεν κάνεις απολέπιση

Πρέπει να κάνεις απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και να έχεις πιο υγιές και απαλό δέρμα. Ωστόσο, είναι καλύτερο να μη συνδυάσεις ξύρισμα με απολέπιση καθώς κινδυνεύεις να προκαλέσεις ερεθισμούς στα πόδια.

Ξυρίζεσαι ενώ κάνεις ντους!

ksyrisma2

Και ποια δεν κάνει αυτό το λάθος! Κι όμως οι ειδικοί λένε ότι δεν πρέπει να ξυρίζεσαι όσο κάνεις ντους αλλά να περιμένεις τουλάχιστον 10-15 λεπτά για να το κάνεις. Οι πόροι σου θα έχουν ανοίξει περισσότερο και οι τρίχες θα έχουν μαλακώσει και θα αφαιρεθούν πιο εύκολα και πιο ανώδυνα!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από aufeminin.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

8 τρόποι να κάνεις το ξύρισμα στα πόδια σου παιχνιδάκι

Πρώτο ξύρισμα: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν πάρεις την απόφαση να ξυριστείς πρώτη φορά

 

 

 

Σχετικά άρθρα