Οι ταινίες της εβδομάδας

Η πολυαναμενόμενη, βραβευμένη και υποψήφια για 10 Όσκαρ «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, σήμερα στις ελληνικές αίθουσες!

 

Η Ευνοούμενη

Η πολυαναμενόμενη και βραβευμένη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες. Αρχές του 18ου αιώνα. Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Παρόλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά βρίσκονται στο απόγειο τους. Η φιλάσθενη Βασίλισσα Άννα (Ολίβια Κόλμαν) βρίσκεται στο θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα (Ρέιτσελ Βάις) κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία της Άννας και το απρόβλεπτο ταπεραμέντο της.

Όταν μια νέα υπηρέτρια, η Άμπιγκεϊλ (Έμμα Στόουν) φτάνει, η γοητεία της την κάνει αμέσως αγαπητή στη Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Άμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο το χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της Σάρα ως η συντροφιά της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στο δρόμο της.

(H ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 31/1 σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες Odeon Opera και Αβάνα. Επίσημη Πρεμιέρα: 7/2).

 

Η θετική πλευρά της ζωής

Ένας τετραπληγικός δισεκατομμυριούχος προσλαμβάνει για βοηθό του έναν πρώην κατάδικο που είναι ελεύθερος υπό όρους και μια ιδιαίτερη σχέση αρχίζει να αναπτύσσεται. Βασισμένη στην τεράστια επιτυχία των Ερίκ Τολεντανό και Ολιβιέ Νακάς «Άθικτοι», έρχεται μια τρυφερή και ειλικρινής κωμωδία για τη φιλία, από τον σκηνοθέτη Νιλ Μπέργκερ και με τους Μπράιαν Κράνστον, Κέβιν Χαρτ και Νικόλ Κίντμαν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

 

Αποδημητικά Πουλιά

Τρία χρόνια αφότου διεκδίκησε το ξενόγλωσσο Όσκαρ, ο δημιουργός του εξωτικού «Στην Αγκαλιά του Φιδιού» μετακομίζει από τις ζούγκλες του Αμαζονίου στις ερήμους της Κολομβίας, για λογαριασμό ενός βίαιου και υποβλητικού έπους, που αποτέλεσε την επίσημη έναρξη του φετινού Δεκαπενθημέρου Σκηνοθετών στις Κάννες.

Η εναρκτήρια νότα που ξεκίνησε το τραγούδι του εμπορίου ναρκωτικών στην Κολομβία, γίνεται προσωπική υπόθεση μέσα από την τραγική ιστορία μιας οικογένειας ιθαγενών που βρίσκονται, σχεδόν αυθόρμητα, αναμεμειγμένοι στην αναπτυσσόμενη επιχείρηση πώλησης μαριχουάνας σε νέους Αμερικανούς της δεκαετίας του ‘70.

 

Flashback

https://youtu.be/YXvLMqmd8P0

Ο θρύλος της δράσης και τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ Σιλβέστερ Σταλόνε συμπρωταγωνιστεί με τους Μάθιου Μοντίν (Full Metal Jacket, Stranger Things), Κρίστοφερ Μακντόναλντ, (Quiz Show, Terminal Velocity), Μίντοου Γοuίλιαμς (Reach Me) και τον Ράιαν Γκούζμαν (Pretty Little Liars) σε μία αγωνιώδη περιπέτεια που σκαλίζει τη μνήμη, τις οικογενειακές σχέσεις και την προδοσία.Μία απολαυστική περιπέτεια με αναπάντεχες τροπές σε σκηνοθεσία του Μπράιαν Α. Μίλερ (Reprisal, Vice, House of the Rising Sun).

Μία ληστεία πάει στραβά και τα θύματα είναι πολλά. Ο μόνος επιζών ληστής (Μάθιου Μοντίν) παθαίνει αμνησία και δεν θυμάται πού έκρυψε 500.000 δολάρια. Όταν μία μυστηριώδης ομάδα τον βγάζει από το νοσοκομείο για να βρει τα λεφτά, του χορηγεί ένα πειραματικό φάρμακο που στέλνει το μυαλό του σε άλλες εποχές, αποκαλύπτοντας κρυμμένα μυστικά. Όσο ο αστυνομικός (Σιλβέστερ Σταλόνε) βρίσκεται στα ίχνη του, ο ληστής παλεύει να θυμηθεί πριν ένας ξεχασμένος εχθρός τον ανακαλύψει και τον προλάβει.

 

Σέρλοκ Χολμς & Δρ. Γουάτσον

Το περίφημο κωμικό ντουέτο των “Step Brothers” επιστρέφει στους ρόλους του πασίγνωστου δίδυμου της κλασικής αστυνομικής λογοτεχνίας. Ο Will Ferrell είναι ο Holmes και ο John C. Reilly είναι ο πιστός βοηθός του Watson σε μία ανατρεπτικά αστεία εκδοχή των ηρώων του Arthur Conan Doyle.

 

Τοσοδούλικα 2: Η περιπέτεια στην άκρη του κόσμου

Καθώς οι πρώτες νιφάδες πέφτουν στην κοιλάδα, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει ο εφοδιασμός για το χειμώνα! Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μια μικρή πασχαλίτσα παγιδεύεται σε ένα δέμα… με προορισμό την Καραϊβική! Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να γυρίσει σπίτι: να ενωθεί για ακόμη μια φορά με την dream team: η πασχαλίτσα, το μυρμήγκι και η αράχνη ενώνουν τις δυνάμεις του στην άλλη άκρη του κόσμου. Νέος κόσμος, νέες γνωριμίες και νέοι κίνδυνοι… θα τα καταφέρουν;

 

Πηγή: elculture.gr

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Η «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες!

 

Σχετικά άρθρα