Αρχική / Ψυχολογία / Teens / Μου αρέσει αλλά αρέσει και στη φίλη μου. Τι να κάνω για να μη χαλάσει η σχέση μας;
pote-kapoios-kanei-apistia-simadia

Η 16χρονη Ματίνα ρωτά

Μου αρέσει αλλά αρέσει και στη φίλη μου. Τι να κάνω για να μη χαλάσει η σχέση μας;

Πέρυσι μου άρεσε ένα αγόρι και φαινόταν να δείχνει ένα ενδιαφέρον αλλά φέτος είμαστε σε διαφορετικό τμήμα στο φροντιστήριο και εμένα μου πέρασε. Πριν από λίγες μέρες μου είπε μια φίλη μου ότι της αρέσει και εμένα στην αρχή δε με πείραξε. Αλλά εκείνο το βράδυ εγώ είδα στον ύπνο μου ότι τα είχε φτιάξει με τη φίλη μου και την απατούσε μαζί μου. Το όνειρο ήταν πολύ ζωντανό και ήμουν σε δίλημμα τι να κάνω: Να της τον «κλέψω» ή να της πω την αλήθεια και να μην ξαναδώ ποτέ το αγόρι; Τι λέτε να σημαίνει το όνειρο;
Τι να κάνω; Τον τελευταίο καιρό άλλωστε αυτό το αγόρι μου δείχνει και πάλι πολύ ενδιαφέρον…

Στο ερώτημά σας απάντησε η Μίνα Κάνταρου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια

Από τη στιγμή που δεν σου αρέσει πια και άρχισε να σε ενδιαφέρει κατά αυτόν τρόπο δείχνει δυο πράγματα.. ή ότι εγωιστικά και μόνο σου κίνησε το ενδιαφέρον όταν έμαθες ότι αρέσει στην φίλη ή ίσως τρέφεις συναισθήματα για αυτόν που δεν είχες καταλάβει. Καμία φορά όταν κάποιος νοιάζεται για εμάς το έχουμε δεδομένο και αδιαφορούμε. Όταν πάει να φύγει αυτή η σιγουριά με τον ερχομό ενός νέου προσώπου από την πλευρά του ξυπνάμε και μας πειράζει. Χάνουμε τον πρωταρχικό ρόλο.

Αυτό μπορεί να βγει στα όνειρα όπου τότε ξυπνάει και το υποσυνείδητο που κρύβει διάφορα συναισθήματα. Θα πρέπει να αναρωτηθείς τι νιώθεις ΕΣΥ για αυτόν τελικά και γιατί σε επηρεάζει και απορείς; Εάν δεν σε νοιάζει καθόλου, τότε θα σου είναι αδιάφορο εάν η φίλη σου νοιάζεται ή αυτός. Εάν σε απασχολεί παρόλα αυτά και το σκέφτεσαι τότε δες πιο βαθιά μέσα σου τι γίνεται.

Είναι παραπάνω από το ό,τι σε κολακεύει το ενδιαφέρον του ίσως…; Τι σημαίνει για σένα το ότι ενδιαφέρεται πάλι; Σε καθησυχάζει αυτό; Γιατί δεν σου είναι αδιάφορο; Υπάρχει μήπως λίγο ενδιαφέρον και από σένα όπως παλιά και δεν το έχεις καταλάβει;

Σκέψου το λίγο από την δίκη σου πλευρά και θα απαντήσεις μόνη σου την ερώτηση.

Μίνα Κάνταρου 
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/Ψυχοθεραπεύτρια Ενηλίκων & Εφήβων
ΜΑ in Clinical Counseling Psychology
6986174017

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μου αρέσει το κορίτσι του κολλητού μου. Τι να κάνω;

Του αρέσεις αλλά δεν θέλει να τα φτιάξει μαζί σου. Ποια είναι τα σημάδια;

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X