Χρόνια Φλεβική Νόσος: Πώς θα ηρεμήσεις από τα δυσάρεστα συμπτώματα;

Τον τελευταίο καιρό έχεις παρατηρήσει κάτι μικρά ενοχλητικά σημάδια στα πόδια σου σε μπλε ή κόκκινο χρώμα;  Από τη στιγμή που τα ανακάλυψες αισθάνεσαι ότι έχουν πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα; Μήπως κάποιες φορές αισθάνεσαι μια έντονη κούραση στα πόδια ή τα νιώθεις πρησμένα; Αν εμφανίζεις κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα, τότε είναι πολύ πιθανό να πάσχεις κι εσύ από τη Χρόνια Φλεβική Νόσο (ΧΦΝ).

Τι είναι όμως η Χρόνια Φλεβική Νόσος και ποιους αφορά;

Με απλά λόγια, η Χρόνια Φλεβική Νόσος εκδηλώνεται όταν οι φλέβες δεν λειτουργούν σωστά και δεν καταφέρνουν να επαναφέρουν με τον κατάλληλο τρόπο το αίμα στην καρδιά. Το πρώτο, το πιο απλό στάδιο της νόσου είναι οι ευρυαγγείες. Όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο, αυτές μπορούν να εμφανιστούν από την παιδική ηλικία, ακόμα και πριν κάποιο παιδί κλείσει τα 10! Ανάλογα με τον οργανισμό, η νόσος μπορεί να εξελιχθεί είτε αργά είτε πολύ γρήγορα είτε και πολύ πιο αργά. Ωστόσο, είναι μια νόσος που μπορεί να σε ταλαιπωρήσει πολύ, τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά.

kourasmena podia

Ποια τα κύρια στάδιά της;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη των ευρυαγγειών, ακολουθούν σε δεύτερο στάδιο οι κιρσοί, σε τρίτο τα οιδήματα (πρήξιμο στα πόδια) και μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ πιο σοβαρές επιπλοκές, όπως τα φλεβικά έλκη.

Η ΧΦΝ αφορά το 60% περίπου του πληθυσμού, κυρίως γυναίκες αλλά και άντρες. Μπορεί να εμφανιστεί σε αρκετά νεαρή ηλικία αλλά η εξέλιξή της να οδηγήσει ακόμα και σε ανάγκη χειρουργικής επέμβασης.

Επηρεάζει την ποιότητα ζωής σου και την αποδοτικότητά σου

Τα συμπτώματα της φλεβικής νόσου εμφανίζονται στα πόδια και γι’ αυτόν τον λόγο επηρεάζεται δυστυχώς η ποιότητα ζωής σου, η απόδοσή σου, αλλά και η διάθεσή σου! Ένα συνεχές αίσθημα πόνου αλλά και κούρασης μπορεί να επιδράσει πολύ αρνητικά στην καθημερινότητά σου!

Όσο νωρίτερα αντιληφθείς την πάθησή σου και επισκεφθείς κάποιον ειδικό, που θα σου δώσει την κατάλληλη αγωγή, τόσο καλύτερη θα είναι η ποιότητα ζωής σου στη συνέχεια!

Daflon: Η λύση κατά της ΧΦΝ – Άμεση αποτελεσματικότητα – Δρα σε όλα τα στάδια της νόσου

kourasmena podia

 

 

Η κατάλληλη θεραπεία και η αλλαγή σε κάποιες -κακές- καθημερινές συνήθειες (όπως η καθιστική ζωή και η κακή διατροφή) είναι τα κλειδιά για να ηρεμήσεις από τα δυσάρεστα συμπτώματα και να βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό η ποιότητα ζωής σου!

Η φαρμακευτική αγωγή θα σε απαλλάξει από τα αισθήματα βάρους και πρηξίματος και θα βοηθήσει στη μείωση του οιδήματος. Το daflon 500 mg  δρα αποτελεσματικά στη σωστή λειτουργία των φλεβών, ενώ ανακουφίζει άμεσα από τα συμπτώματα!

Χάρη στη σύστασή του, από 5 φλαβονοειδή, ουσίες που προέρχονται από τα εσπεριδοειδή, εξασφαλίζει τη διατήρηση της φλεβικής κυκλοφορίας. Η μοναδική Micronise μορφή του εξασφαλίζει διπλάσια απορρόφηση και, συνεπώς, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα!

Μάλιστα, κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα φλαβονοειδή, όπως το daflon 500 mg, είναι τα πιο κατάλληλα φάρμακα για να βοηθήσουν στη σωστή λειτουργία των φλεβών. Επίσης, το daflon 500 mg είναι αποτελεσματικό σε όλα τα στάδια της νόσου.3

Το daflon 500 mg είναι το μόνο φλεβοτονικό με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα στην επούλωση του τελευταίου σταδίου της φλεβικής νόσου, των φλεβικών ελκών.3 . Έχει αποδειχθεί ότι ο συνδυασμός του daflon 500 mg με τη θεραπεία συμπίεσης συντελεί αισθητά στη μείωση του χρόνου επούλωσης του φλεβικού έλκους!

Σε περίπτωση δε που χρειαστεί να αντιμετωπιστεί χειρουργικά η φλεβική νόσος, τότε με την επικουρική χορήγηση του daflon 500 mg  μειώνονται σημαντικά τα συμπτώματα της μετεγχειρητικής περιόδου (π.χ. πόνος, αιμάτωμα) και ενισχύεται η ανάρρωση του ασθενούς.4

Καθυστερώντας την εξέλιξη της νόσου

kourasmena podia

Το daflon 500mg έχει αποδειχθεί κλινικά ότι έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα στην ανακούφιση από το αίσθημα βάρους στα πόδια, το πρήξιμο, τον πόνο και τις κράμπες. Παράλληλα, προστατεύει το φλεβικό σύστημα σε βάθος χρόνου, καθυστερώντας την εξέλιξη της φλεβικής νόσου.

Ξέχνα τα δυσάρεστα συμπτώματα!

Επομένως, η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή είναι αυτή που θα σε βοηθήσει να ξεχάσεις πλέον τα δυσάρεστα συμπτώματα της νόσου που σε ταλαιπωρούν στην καθημερινότητά σου! Μην αμελήσεις να επισκεφθείς τον γιατρό σου για να σε κατευθύνει! Και μην ξεχνάς ότι δεν είσαι μόνη σου σε όλο αυτό! Συζήτησέ το με τους γύρω σου και θα ανακαλύψεις πόσοι… συμπάσχουν μαζί σου!

Οδηγίες Χρήσης Daflon

Το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστούν :

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ‘Η ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ

1. Paysant J et al. Int. Angiol. 2008;27:81-83
2. Garner RC et al. J Pharm Scl. 2002;91:32-40
3. Nikolaides A. et al. International Angiology. 2018 June;37 (3):181-254
4. Saveljev VS et al. Phlebolymphology 2008; 15(2): 45-51

Σχετικά άρθρα