Πόνος στο στομάχι μετά το σεξ: Πού οφείλεται και πώς θα τον αντιμετωπίσεις;

Το σεξ γενικότερα πρέπει να είναι κάτι το οποίο το ευχαριστιέσαι και περνά καλά στη διάρκειά του, φτάνοντας όσο το δυνατό συχνότερα σε οργασμό.

Εάν, όμως, έχεις παρατηρήσει ότι μετά το σεξ και την όλη διαδικασία νιώθεις πόνο χαμηλά στο στομάχι σου, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά με την υγεία σου και είναι πιθανό να αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα.

Ας δούμε, όμως, ποιες είναι οι πιθανές αιτίες για τις οποίες πονάς στο στομάχι σου μετά το σεξ:

Κακή στάση

Μπορεί οι στάσεις στο σεξ να είναι εκτός από διασκεδαστικές και απολαυστικές, όμως σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί και να συμβάλουν στον ελαφρύ τραυματισμό και πιθανό πόνο σου. Εάν έχεις παρατηρήσει πόνο μετά το ιεραποστολικό ή τη στάση στα τέσσερα, τότε η αιτία του πόνου σου είναι η βαθιά διείσδυση που επιτυγχάνεται.

Τι να κάνεις: Καλό θα είναι να αλλάξεις στάση και να προτιμήσεις αυτές όπου έρχεσαι και κάθεσαι επάνω στο πέος του συντρόφου σου. Με τον τρόπο αυτό, έχεις εσύ τον έλεγχο της διείσδυσης, σε επίπεδο  έντασης, ρυθμού και βάθους, οπότε και μπορείς να αποφύγεις τυχόν τραυματισμό και κατ’ επέκταση τον πόνο.

Έχεις ενδομητρίωση

Η ενδομητρίωση είναι μια κατάσταση, κατά την οποία ψήγματα της περιόδου σου βρίσκονται έξω από τη μήτρα και είναι από τις πιο συνηθισμένες αιτίες που μπορεί να πονάει μια γυναίκα μετά το σεξ στο στομάχι της. Ειδικότερα, όταν έχεις ενδομητρίωση, έχεις και πυκνές συμφύσεις (δηλαδή ιστούς της πυέλου και όργανα που κολλούν μεταξύ τους) στη συγκεκριμένη περιοχή. Η βαθιά διείσδυση (κατά τη διάρκεια του σεξ) μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο, διότι όλα τα όργανα σου είναι τόσο κολλημένα μεταξύ τους, λένε οι ειδικοί.

Τι να κάνεις: Πήγαινε οπωσδήποτε στον γυναικολόγο σου. Αν και πονάς στο στομάχι, ο γυναικολόγος θα σου ζητήσει όλο το ιστορικό σου και πιθανώς αν είχες πόνους στην περιοχή του κόλπου σου. Λαπαροσκοπικά στη συνέχεια θα εντοπίσει εάν υπάρχει ενδομητρίωση ή όχι.

Κύστη στην πύελο

Πολλές γυναίκες έχουν κύστες στις ωοθήκες, οι οποίες φεύγουν με τον καιρό ή σε κάποια περίοδο. Αυτό, όμως, δεν ισχύει για την κύστη στην πύελο.

Τι να κάνεις: Ο γιατρός σου θα κάνει υπερηχογράφημα για να διαγνώσει το πρόβλημα και στη συνέχεια θα κάνει λαπαροσκόπηση για να αφαιρέσει τις κύστες.

Μόλυνση ή φλεγμονή στον κόλπο

Μια κολπική λοίμωξη (όπως πυελική φλεγμονώδης νόσος) συμβαίνει συνήθως όταν βακτήρια μεταδίδονται μέσω του σεξ ή ακόμα και από την φυσιολογική χλωρίδα βακτηριδίων, τα οποία στη συνέχεια εξαπλώνονται από τον κόλπο στη μήτρα, τις σάλπιγγες ή τις ωοθήκες σου. Σαν να μην έφτανε αυτό, μια λοίμωξη τέτοια τείνει να σου προκαλεί κολπικό πόνο που μπορεί να μπερδευτεί με τον πόνο στην κάτω κοιλιακή χώρα ή τη λεκάνη. Αυτός ο πόνος είναι σχεδόν μόνιμος.

Τι να κάνεις: Εάν πρόκειται για λοίμωξη, χρειάζεσαι μόνο έναν κύκλο συνταγογραφούμενων αντιβιοτικών. Αλλά αν πρόκειται για προηγούμενη πυελική φλεγμονώδη νόσο, ο γυναικολόγος θα χρειαστεί πιθανώς να μειώσει τις συμφύσεις λαπαροσκοπικά.

foto sex

Ινομυώματα

Ενώ τα ινομυώματα είναι καλοήθεις (μη καρκινικοί) όγκοι της μήτρας, μπορεί να προκαλέσουν πόνο κατά τη διάρκεια της συνουσίας ανάλογα με το μέγεθος και τη θέση τους στη μήτρα. Μπορούν, επίσης, να προκαλέσουν μυϊκές κράμπες, πράγμα που μπορεί να εξηγήσει γιατί έχεις πυελικό πόνο μετά το σεξ.

Τι να κάνεις: Θα χρειαστεί να κάνεις μαγνητική και αναλόγως να συζητήσετε την μέθοδο αντιμετώπισης.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Ενώ ευχαριστιέμαι το σεξ, δεν μπορώ να φτάσω σε οργασμό… Τι μου συμβαίνει;

Τι είναι αυτό που σου… χαλάει τον οργασμό;

 

 

Σχετικά άρθρα