xoirino-gkikoksini-saltsa

Χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα

Τι θα μαγειρέψετε σήμερα; Τι θα λέγατε να δοκιμάσετε χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα; Η σος θα δώσει άλλη νοστιμιά στο χοιρινό σας!

Συστατικά

Για το κρέας

500 γρ. χοιρινός λαιμός χωρίς κόκαλο
2 αυγά μεσαία
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. αλάτι
πιπέρι
60 γρ. αλεύρι
1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

1 καρότο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
3 μανιτάρια champignon
2 φρέσκα κρεμμύδια
2-3 κ.σ. ηλιέλαιο
20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. σόγια σως
100 γρ. γλυκόξινη σάλτσα
1 κ.σ. σησαμέλαιο
Για το σερβίρισμα

ρύζι μπασμάτι
φρέσκο μαϊντανό

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κρέας

Σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε το κρέας σε λεπτές λωρίδες.
Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα αυγά, την πάπρικα, το σκόρδο, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει καλά.
Τηγανίζουμε το κρέας σε δύο δόσεις για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα σε ταψί με απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα

Κόβουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το καρότο και τα φρέσκα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια.
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
Βάζουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη σόγια σως, την γλυκόξινη σως, το κρέας και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε το σησαμέλαιο και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και μαϊντανό.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Χοιρινό κρασάτο με μανιτάρια και ελιές

Spring rolls με χοιρινό

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X