Πώς να πεις σε ένα παιδί που έχασε τη μαμά του ότι ο μπαμπάς ξαναπαντρεύεται;

Θα ήθελα την συμβουλή σας! Είμαστε με τον σύντροφό μου 6 μήνες μαζί από το οποίο υπάρχει ένα παιδί 9 ετών κοριτσάκι το οποίο η μαμά του έχει φύγει από την ζωή πριν ένα χρόνο. Με τον σύντροφό μου είμαστε καλά μαζί, έχω γνωρίσει και το παιδί του και τα πάμε πολύ καλά μαζί οι σχέσεις μας είναι αρεστές.

Θέλουμε να ζήσουμε μαζί σε ένα σπίτι αλλά δεν γνωρίζει ο μπαμπάς τις μικρής πώς να πει στο παιδί του ότι είμαι η σύντροφος του. Τι τρόπος υπάρχει για να το πεις σε ένα παιδάκι αυτό;  Επειδή είναι λεπτό το θέμα, παρακαλώ βοηθήστε με. Ευχαριστώ!

Στο ερώτημά σας απάντησε η Μίνα Κάνταρου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια

Η αλήθεια είναι ότι είναι φρέσκο ακόμη το γεγονός ότι η μητέρα του παιδιού έχει φύγει από την ζωή. Πρώτα θα πρέπει να εξετάσουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται το παιδί σχετικά με αυτό. Ακόμη και αν ο σύντροφος σας έχει προχωρήσει, η ψυχολογία ενός παιδιού είναι διαφορετική, ειδικά όταν πρόκειται για τους γονείς του.

Είναι πολύ καλό το ότι έχετε δημιουργήσει μια καλή σχέση μεταξύ σας. Είναι μια καλή αρχή και ένα καλό έδαφος για το επόμενο βήμα που επιθυμείτε να κάνετε. Θα πρότεινα να μιλήσετε από κοντά με έναν ειδικό έτσι ώστε να εξετάσετε το θέμα με λίγη περισσότερη λεπτομέρεια δίνοντας προσοχή στην συμπεριφορά και ψυχολογία του παιδιού επειδή πρόκειται και για μια ευαίσθητη ηλικία, πόσω μάλλον όταν σε αυτή συνέβη το δυσάρεστο γεγονός της μητέρας του.

Η υπομονή, ο χρόνος και μια ομαλή διαχείριση θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα από κάποια βεβιασμένη κίνηση.

Μίνα Κάνταρου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/Ψυχοθεραπεύτρια Ενηλίκων & Εφήβων
ΜΑ in Clinical Counseling Psychology
6986174017

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μεγαλώνοντας τα παιδιά μιας άλλης: Πόσο δύσκολος είναι ο ρόλος της «μητριάς»;

 

 

 

Σχετικά άρθρα