Μπορούν να μας επηρεάσουν όταν δεν είμαστε σίγουροι για τις επιλογές μας

Έχω σχέση με ένα παιδί αλλά οι γονείς μου δεν τον εγκρίνουν. Θεωρούν πως δεν ταιριάζουμε, λόγω μορφωτικού επιπέδου και επειδή είναι δύο χρόνια μικρότερος.

Κάθε φορά που ακούν για εκείνον κάνουν μούτρα και εγώ από την μεριά σε κάποια θέματα κάνω πίσω για να μην φέρω εντάσεις.

Από τη μία μου λένε ότι δεν είναι για εμένα και από την άλλη ότι η επιλογή είναι δική μου κι αν τον επιλέξω θα τον δουν σαν ένα ακόμα πρόβλημα που θα πρέπει να το λύσουν.

Δεν ξέρω πώς να συμπεριφερθώ αλλά δεν γίνεται να κάνω πίσω στα θέλω μου.

Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος Σοφία Κουφοπούλου

Είναι σημαντικό όπως λέτε να ακούσετε τα δικά σας θέλω. Είστε πλέον ενήλικη οπότε εσείς αποφασίζετε ποιος θα είναι ο σύντροφός σας. Όμως μπορείτε να διερωτηθείτε τι φοβάστε σε μία πιθανή ένταση και εάν όντως εσείς είστε σίγουρη για την επιλογή σας.

Κάποιες φορές όταν έχουμε μία εσωτερική σύγκρουση σχετικά με τις επιλογές μας, δεν είμαστε δηλαδή σίγουροι, επηρεαζόμαστε εύκολα με το τι θα μας πουν οι άλλοι και ειδικά οι σημαντικοί άλλοι στη ζωή μας.

Εάν εσείς δεν έχετε καμία αμφιβολία για την επιλογή σας τότε δεν υπάρχει λόγος να κάνετε πίσω. Εάν όμως υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες μπορείτε να σκεφτείτε εάν όντως είναι δικές σας ή αποτέλεσμα των εξωτερικών πιέσεων. Εσείς μέσα σας ξέρετε μόνο τι είναι το καλύτερο για εσάς.

 

Με εκτίμηση,
Σοφία Κουφοπούλου

Ψυχολόγος-Ψυχοδραματίστρια
6947834889

Σχετικά άρθρα