Γιατί όταν κάνεις σεξ σου έρχεται να πας τουαλέτα;

Δεν είναι λίγες οι φορές που μια γυναίκα μπορεί να νομίζει ότι την ώρα που κάνει σεξ και ειδικά την ώρα που φτάνει σε οργασμό ότι θέλει να πάει τουαλέτα!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί κατά τη διάρκεια του σεξ να νιώθεις ότι θέλεις να πας τουαλέτα. Ο βασικότερος όλων είναι ότι όντως θέλεις να πας τουαλέτα, μιας και δεν πήγες πριν βρεθείς στο κρεβάτι με τον σύντροφό σου.

Πού οφείλεται;

Αυτό συμβαίνει λόγω της πίεσης που ασκείται στην κύστη σου κατά της διάρκεια της επαναλαμβανόμενης διείσδυσης και πάντα ανάλογα με τη στάση που εφαρμόζετε εκείνη την ώρα, μιας και ως γνωστόν κάποιες στάσεις ευνοούν την βαθύτερη διείσδυση που είναι σημαντικό παράγοντας στο να θέλεις να πας τουαλέτα.

Η κολπική ξηρότητα, καθώς και η ευαισθησία στο λιπαντικό ή το προφυλακτικό, μπορεί επίσης να προκαλέσουν ερεθισμό και οίδημα γύρω από την ουρήθρα και, στη συνέχεια, να οδηγήσουν στην παρόρμηση να πας τουαλέτα για να ουρήσεις.

Ένας ακόμα λόγος είναι η χαλάρωση στους μυς της περιοχής της πυέλου που ταλαιπωρεί μεγάλο αριθμό γυναικών και προκαλεί δυσφορία κατά τη διάρκεια του σεξ, αλλά και μια αρνητική αίσθηση.

Μήπως φτάνεις σε οργασμό;

Το να αισθάνεσαι ότι πρέπει να πας τουαλέτα κατά τη διάρκεια του σεξ, μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι φτάνεις σε οργασμό, εφόσον δεν έχεις κάποιο αίσθημα πόνου παράλληλα.

Ακόμα καλύτερα είναι η αίσθηση του να φτάνεις σε οργασμό και να κάνεις squirting, πότε και νομίζεις ότι θέλεις τουαλέτα. Στην πραγματικότητα τα υγρά αυτά δεν είναι ούρα, αλλά άχρωμα υγρά που προέρχονται από έναν αδένα στον κόλπο σου.

Τι να κάνεις αν θελήσεις να πας τουαλέτα;

Αν σου συμβεί αυτό κατά τη διάρκεια του σεξ, τότε καλό θα είναι να κάνεις ένα.. διάλειμμα και να πας τουαλέτα. Επίσης, μπορείς πριν το σεξ να πας στο μπάνιο, αλλιώς προσπάθησε να κρατηθείς.

Αν πιστεύεις ότι θα εκσπερματώσεις, οι ειδικοί λένε να το αφήσεις να συμβεί, κάτι που θα είναι ιδιαίτερα απολαυστικό και για τους δυο σας. Για να το πετύχεις, μην διστάζεις να χρησιμοποιήσεις sex toys, αλλά και ποικιλία σε στάσεις που θα κάνουν τον καλό σου να ερεθίσει ιδιαιτέρως το σημείο G σου.

Είναι ανησυχητικό;

Εξαρτάται. Εάν αισθάνεσαι συνεχώς ότι πρέπει να πας τουαλέτα κατά τη διάρκεια του σεξ (ή έχεις μικρή ακράτεια), τότε μπορεί να αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα υγείας, όπως μια ουρολοίμωξη.

Αντίθετα, η συχνή ανάγκη για ούρηση (και μια αίσθηση καψίματος όταν το κάνεις) και τα συμπτώματα που επιδεινώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ είναι όλα τα σημάδια μια ουρολοίμωξης. Πυρετός, αίμα στα ούρα, πόνος στην πλάτη, μυρωδιά στα ούρα και ρίγος είναι όλα ενδείξεις ότι ήρθε η ώρα να δεις τον γιατρό σου.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Πόνος στο στομάχι μετά το σεξ: Πού οφείλεται και πώς θα τον αντιμετωπίσεις;

Πώς μπορώ να κάνω squirting την ώρα του σεξ;

 

Σχετικά άρθρα