Ο τρόπος σκέψης και επικοινωνίας των ζωδίων ανάλογα με τον 3ο οίκο!

Σύμφωνα με την αστρολογία, o γενέθλιος χάρτης χωρίζεται σε 12 οίκους, που αντιστοιχούν σε διάφορους τομείς της ζωής σου, και αξίζει πραγματικά να ασχοληθούμε με τον 3ο οίκο που αντιστοιχεί στο ζώδιο του Ερμή, τους Διδύμους και συμβολίζει τον τρόπο που επικοινωνούμε, κινούμαστε και γενικά εκφραζόμαστε. Ο 3ος οίκος αναφέρεται στα πρώτα χρόνια της ζωής μας, στις σχολικές μας εμπειρίες, εξηγεί τις σχέσεις που συνάψαμε με το σχολικό μας περιβάλλον και με τους συγγενείς μας και βέβαια μιλάει για τη ικανότητα μάθησης και συγκέντρωσης. Ανατροφή, προσχολική ηλικία γνώσεις, πρώτη κατοικία όλα.. συμβολίζονται και περιγράφονται από την ανάλυση του 3ο οίκου μας.

Επίσης, ο τρίτος οίκος συνδέεται με τον τρόπο σκέψης μας, πως δηλαδή επεξεργαζόμαστε εξωτερικές πληροφορίες και για αυτό είναι καθοριστικός για τις επιλογές μας καθώς οι Σκέψεις είναι Πράγματα… και αυτές τελικά θα καθορίσουν τη ζωή μας και τις αποφάσεις που θα πάρουμε..

Επίσης ο 3ος οίκος είναι μεταβλητός, βέβαια ανάλογα με τον ωροσκόπο σου θα έχεις την ακμή του σε κάποιο ζώδιο, ωστόσο μπορεις να εξελιχθείς και να δραπετεύσεις από τυχόν μελανά σημεία του 3ου οίκου, δηλαδή δεν είναι τόσο δεσμευτικός και μπορείς σίγουρα να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου , δηλαδή την πραγματικότητα σου, εάν και εφόσον το επιθυμείς.

 

Αν έχετε ωροσκόπο…

 

Κριό : Η ακμή του 3ου οίκου σας είναι στους Διδύμους

είσαι εξωστρεφής, κοινωνικός και αρκετά ανήσυχος στην σκέψη και χάνεις το ενδιαφέρον σου αρκετά γρηγορα. Έχεις ευφράδεια και όρεξη για μάθηση και αυτό αυτόματα σε κάνει να προηγείσαι σε συνεντεύξεις και αναζήτηση εργασίας. Μαθαίνεις σχετικά εύκολα και συνεχώς πειραματίζεσαι με καινούργια πράγματα. Συνδεέσαι με το συγγενικό σου περιβάλλον και σου αρέσουν οι οικογενειακές επισκέψεις. Δεν δεσμεύεσαι στην αρνητικότητα και προσπαθείς να βλέπεις την αισιόδοξη πλευρά της ζωής.

 

Ταύρο : Η ακμή του 3ου οίκου σας είναι στον Καρκίνο

είσαι κλειστός , μάλλον καχύποπτος σε νέες γνωριμίες και για αυτό μένεις κολλημένος με παλιές παρέες και συμμαθητές ή τη φούστα της μαμάς σου..Μιλάς μόνο όταν είσαι σιγουρος για αυτό που θέλεις να πεις και φροντίζεις να μην εκθέτεις την οικογένεια σου. Ταυτιζεσαι αρκετά με τους συγγενείς σου και θεωρεις ότι είναι τα κύρια πρόσωπα της ζωής σου. Δημιουργείς φιλίες που διαρκούν μια ζωή και είσαι άτομο εμπιστοσύνης. Προοδεύεις μέσα από την συνεχή προσπάθεια.

 

Δίδυμο : Η ακμή του 3ου οίκου σας είναι στον Λέοντα

ίσαι φανταχτερός στο λόγο σου, υπερβάλλεις όταν μιλάς και πολλές φορές μπερδεύεις το ψέμα με την αλήθεια για να ..φανείς και γενικά κάνεις φιγούρα. Επιλέγεις σπουδές που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία σου και γενικά έχεις μεγάλα σχέδια για τον εαυτό σου. Οι συγγενείς σου είναι γενναιώδωροι μαζί σου και λαμβάνεις συχνά δώρα και φροντίδα. Επιστρέφεις σε παρέες του σχολείου μόνο όταν έχεις να μοιραστείς κοινά ενδιαφέροντα. Απεχθάνεσαι την αρνητικότητα – μιζέρια., Κοιτάς αρκετά όμως τις ανάγκες σου.

 

Καρκίνο : Η ακμή του 3ου οίκου σας είναι στην Παρθένο

είσαι αρκετά επικριτικος στον λόγο σου, αγχώνεσαι και εκνευρίζεσαι με το παραμικρό και ίσως έχεις μεγαλώσει σε ένα επικριτικό περιβάλλον,. Προσοχή σε νευρικά ξεσπάσματα και είναι απαραίτητο να προσέχεις τις σκέψεις σου , καθώς τις πιο πολλές φορές είσαι απαισιόδοξος και τα βλέπεις όλα ..μαύρα; Οι σχέσεις με τα συγγενικά σου πρόσωπα είναι ανεπαρκείς, με την έννοια ότι νιώθεις ότι δεν αναγνωρίζουν την αξία σου ή είσαι ανικανοποίητος. Πρέπει να ακολουθείς ένα λιτό τρόπο διατροφής και να ασκείσαι. Σπουδάζεις, μόνο εάν ταυτιστείς με το αντικείμενο που έχεις επιλέξεις. Μένεις κολλημένος στο παρελθόν.

 

Λέων : Η ακμή του 3ου οίκου σας είναι στον Ζυγό

μιλάς ωραία, εκφράζεις τις αντιρρήσεις σου με διπλωματικό τρόπο και βέβαια δεν σου αρέσουν οι εντάσεις και οι διαπληκτισμοί. Έτσι έχεις δημιουργήσει αρμονικές σχέσεις με το περιβάλλον σου και κυρίως με τους συγγενείς σου και πάντα βρίσκεις τρόπους να επιλύεις τα προβλήματα. Το Σχολείο ήταν για σένα το πρώτο σου φιλί και θυμάσαι, αναπολείς τα σχολικά σου χρόνια με γλυκιές αναμνήσεις. Δεν ζορίζεσαι να σπουδάσεις , απλά ακολουθείς τα ενδιαφέροντα σου και βρίσκεις πιο εύκολες λύσεις. Είσαι αρκετά επικοινωνιακός και αγαπητός.

 

Παρθένο : Η ακμή του 3ου οίκου σας είναι στον Σκορπιό

μιλάς με αινίγματα , είσαι γεμάτος μυστήριο και θέλεις να προκαλείς τους γύρω σου για να ασχολούνται μαζί σου. Παθιάζεσαι , αποκτάς εμμονές στα πρώτα χρόνια της ζωής σου και ίσως έχεις μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον με μυστικά και πολλά ταμπού. Γενικά δεν εκφράζεσαι εύκολα, κρύβεις πράγματα και προτιμάς να μην λες τα μυστικά σου. Στο σχολείο είχες δυο τρεις φίλους και γενικά δεν ήσουν αρκετά δημοφιλής. Ακολουθείς τους στόχους σου , μέσα από την διαδικασία της γνώσης, όμως δεν καταφέρνεις πάντα να πετύχεις με την πρώτη φορά, καθώς είσαι αρκετά συναισθηματικός και παρασύρεσαι από εξωτερικές προκλήσεις.

 

Ζυγό : Η ακμή του 3ου οίκου σας είναι στον Τοξότη

μιλάς γρήγορα, φιλοσοφείς αρκετά και θέλεις να μονοπωλείς το ενδιαφέρον του περιβάλλοντος σου με τις γνώσεις σου- θεωρείες σου. Έχεις μια ειλικρινή σχέση με τους γονείς σου ή συγγενείς σου και συνήθως εισπράττεις την βοήθεια τους και χωρίς να το ζητήσεις. Από μικρός μπορεί να ασχολείσαι με την θρησκεία και να ψάχνεις το νόημα της ζωής.Συνεχώς αλλάζεις γνώμη και θέλεις να εξελιχθείς διακαώς. Είσαι αγαπητός με πολλές φιλίες, ωστόσο δεν δένεσαι συναισθηματικά και αλλάζεις το φιλικό σου κύκλο, αρκετά συχνά. Είσαι μόνιμα σε κίνηση.

 

Σκορπιό : Η ακμή του 3ου οίκου σας είναι στον Αιγόκερω

είσαι αρκετά σοβαρός, πειθαρχημένος, δεν βιάζεσαι να μιλήσεις και προσέχεις τα λόγια σου , γιατί σκέφτεσαι τι θα πουνε οι άλλοι και φοβάσαι τις αντιδράσεις τους. Στο σχολείο μπορεί και να ήσουν το αγαπημένο παιδί του Δάσκαλου , αλλα και ίσως και αμίλητος, πάντα συγκαταβατικός. Θέλεις να μαθαίνεις καινούργια πράγματα με σκοπό να ανέβεις ψηλά και να ξεπεράσεις το περιβάλλον σου. Κοπιάζεις για τους στόχους σου αλλα τελικά , σχεδόν πάντα τα καταφέρνεις. Προσγειωμένος αλλά και αρκετά επίμονος στις προσπάθειες σου. Οι συγγενικές σου σχέσεις σε έχουν καθορίσει.

 

Τοξότη : Η ακμή του 3ου οίκου σας είναι στον Υδροχόο

τρέχει η σκέψη σου, είσαι βέβαια αρκετά εφευρετικός και πάντα βρίσκεις λύσεις ακόμα και όταν τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ.. Θέλεις να κάνεις πράγματα για τους γύρω σου , ίσως από μικρή ηλικία κοινωνικοποιείσαι, πολιτεύεσαι και έχεις πολλές γνωριμίες. Είσαι ελεύθερο πνεύμα και δεν σου αρέσει να είσαι το παιδί της μαμάς ή να τρέχεις σε οικογενειακές υποχρεώσεις. Στοχεύεις στα ιδανικά σου και εμπιστεύεσαι την κρίση σου. Δύσκολα επηρεάζεσαι από τους άλλους. Αρκετά κινητικός και δραστήριος.

 

Αιγόκερω : Η ακμή του 3ου οίκου σας είναι στους Ιχθείς

είσαι συναισθηματικός, ευαίσθητος, μιλας ρομαντικά και εντυπωσιάζεις τους γύρω σου με τα όμορφα σου λόγια. Είσαι γεννημένος ποιητής, συγγραφέας και αγαπάς με λόγια ..αποφεύγοντας τις πράξεις;..Φαφλατάς ίσως στο λόγο , υπόσχεσαι περισσότερα από όσα μπορείς να κάνεις και για αυτό προκαλείς παρεξηγήσεις και χωρίς να το θέλεις. Δύσκολα συγκεντρώνεσαι και για αυτό ασχολείσαι με την Τέχνη και αναπτύσσεις τις καλλιτεχνικές σου δυνατότητες. Με τους συγγενείς σου είσαι ψυχοπονιάρης, αλλά δεν ακολουθείς τα πρέπει και τις υποχρεωτικές επισκέψεις.

 

Υδροχόο : Η ακμή του 3ου οίκου σας είναι στον Κριό

εδώ αρχίζουν τα δύσκολα, μια που μιλάς απότομα, παρορμητικά και πολλές φορές, πάνω στη βιασύνη σου, μπορεί να προσβάλλεις τους άλλους και δημιουργείς παρεξηγήσεις. Η θέση σου μέσα στην οικογένεια σου είναι πάντα η Πρώτη , δεν δέχεσαι να είσαι σε δεύτερη μοίρα και γενικά είσαι ανταγωνιστικός στο σχολείο και με τους συμμαθητές σου. Δύσκολα συγκεντρώνεσαι στους στόχους σου καθώς χάνεις το ενδιαφέρον σου , όμως εάν θέλεις μπορείς να καταφέρεις τα ακατόρθωτα. Σπουδάζεις και σε μεγάλη ηλικία.

 

Ιχθύ : Η ακμή του 3ου οίκου σας είναι στον Ταύρο

είσαι επίμονος, σταθερός στους στόχους σου και πραγματικά σε ενδιαφέρει το χρήμα και να περνάς καλά. Εστιάζεις περισσότερο στα ενδιαφέροντα σου και αγνοείς πολλές φορές τις ανάγκες των γύρω σου. Είσαι όμως γλυκός, αισθησιακός στο λόγο σου και κλέβεις τις εντυπώσεις, όταν μιλάς. ΟΙ Επιτυχίες με το αντίθετο φύλο σε παρασύρουν και χάνεις την ..ηθική σου. Καλές σχέσεις με το συγγενικό σου περιβάλλον, αλλά είσαι αρκετά απαιτητικός και επίμονος και δεν δέχεσαι εύκολα την άρνηση. Αγαπάς την καλοπέραση και δεν θέλεις να δυσκολεύεσαι.

 

Πηγή: oroskopos.gr

Σχετικά άρθρα