Έκανα υστερεκτομή και όποτε έχω επαφή παθαίνω μολύνσεις. Υπάρχει θεραπεία;

Στα 37 μου έκανα ολική υστερεκτομή και στη συνέχεια έκανα χημειοθεραπείες. Με τον σύντροφό μου δοκιμάσαμε να κάνουμε έρωτα και τότε άρχισαν τα προβλήματα. Αρχικά ουρολοίμωξη και στη συνέχεια διάφορες λοιμώξεις, με πιο προόσφατο το μικρόβιο E-Coli. Όταν πάω στην τουαλέτα, νιώθω πρήξιμο και βάρος στην κοιλιά μου. Εχω δοκιμάσει διάφορες θεραπείες. Τι να κάνω;

Στο ερώτημά σας απαντά ο δρ. Παναγιώτης Χριστόπουλος, Μαιευτήρας – Χειρουργός – Γυναικολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Από τις πληροφορίες που δίνετε, δυστυχώς δεν μπορώ να σχηματίσω εμπεριστατωμένη άποψη, καθώς δεν γνωρίζω ποιες εξετάσεις έχετε κάνει και ποια είναι τα αποτελέσματα.

Συνεπώς, δεν μπορώ να ξέρω αν υπάρχει κάποια άλλη εξέταση που θα μπορούσε να βοηθήσει για να βρούμε την αιτία.

Για παράδειγμα, η κυστεοσκόπηση θα ήταν μια εξέταση που θα μπορούσε να μας δείξει αν υπάρχει κάτι από το τοίχωμα της ουροδόχου κύστης.

Επίσης, ο έλεγχος του εντέρου θα μπορούσε να αποκαλύψει αν υπάρχει κάποια επικοινωνία μεταξύ εντέρου και κόλπου, ως αποτέλεσμα της επέμβασης που είχατε κάνει για την αφαίρεση της μήτρας.

Τέλος, η αποκατάσταση της φυσιολογικής χλωρίδας του κόλπου (μετά από τόσες αντιβιώσεις) θα σας βοηθούσε στην άμυνα του κόλπου απέναντι στην ανάπτυξη μικροβίων.

Η διερευνητική προσέγγιση του θέματος πρέπει να γίνει με τη σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου που θα επιλέξετε κι όχι με δική σας πρωτοβουλία.

Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης

Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Έκανα αφαίρεση ενδομητρικού πολύποδα και από τότε η ροή στην περίοδό μου είναι μειωμένη…

Διαταραχές περιόδου: «Ο κύκλος μου είναι ακανόνιστος. Μπορει να φταίει η γυμναστική που κάνω»;

Σχετικά άρθρα