Μακιγιάζ: Η καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς για την τέλεια εμφάνιση!

Και ποια γυναίκα δεν θέλει να είναι όμορφη και λαμπερή κάθε μέρα, κάθε ώρα, ακόμα κι όταν είναι πολύ κουρασμένη; Σε αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο τόσο το σωστό μακιγιάζ όσο και η περιποίηση του προσώπου ώστε να είναι… έτοιμο να δεχτεί το μακιγιάζ! Οι make up artists που δουλεύουν ως επί το πλείστον με μοντέλα και celebrities μάς δίνουν απλές συμβουλές που όλες μπορούμε να εφαρμόσουμε καθημερινά για την τέλεια εμφάνιση! Ποια είναι λοιπόν η καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς μιας γυναίκας και τι λεπτομέρειες πρέπει να προσέχεις;

Καθαρισμός και ενυδάτωση!

Προτού ξεκινήσεις να βάφεσαι δεν πρέπει να αμελείς να καθαρίσεις το πρόσωπό σου. Είναι κάτι που αμελούμε συχνά λόγω έλλειψης χρόνου! Το σωστό μακιγιάζ ωστόσο γίνεται μόνο σε απολύτως καθαρό δέρμα. Να καθαρίζεις το πρόσωπό σου δυο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, ανεξαρτήτως αν έχεις βαφτεί! Και μετά τον καθαρισμό, έρχεται η ενυδάτωση! Η ενυδατική κρέμα βοηθάει στην καλύτερη διατήρηση του μακιγιάζ στο πρόσωπό σου! Βάλε ενυδατική κρέμα προτού εφαρμόσεις το make up. Όσο για τα χείλη, βάλε liposan τουλάχιστον 20 λεπτά προτού εφαρμόσεις το κραγιόν σου!

Εφάρμοσε τα προϊόντα με τη σωστή σειρά!

Το μακιγιάζ είναι μια διαδικασία που παίρνει λίγο χρόνο. Όσο πιο συχνά βέβαια το κάνεις, τόσο περισσότερο θα εξοικειωθείς με τη διαδικασία. Και μην ξεχνάς ότι έχει σημασία με ποια σειρά θα εφαρμόσεις το κάθε προιόν στο δέρμα σου για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ποια είναι η σειρά;

  • Ξεκινάς πρώτα με το make up
  • στη συνέχεια τα μάτια
  • τελειώνεις με τα χείλη

Φυσικά την ώρα που βάφεσαι είναι καλό να έχεις μαζεμένα τα μαλλιά σου για να μη σε ενοχλούν και χαλάνε το μακιγιάζ σου!

Τι πρέπει να αποφύγεις; Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όλες!

omorfi kopela ekpliksi

Κανείς δεν γεννήθηκε επαγγελματίας. Όλοι μαθαίνουμε από τα λάθη μας και εξελισσόμαστε. Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που μπορεί να κάνει κάποιος;

  1. Βάζεις υπερβολικά πολύ προϊόν: η μεγάλη ποσότητα προϊόντος σε οποιοδήποτε σημείο του προσώπου, θα φανεί σίγουρα άσχημα…

Πώς θα ξέρεις ποια είναι η κατάλληλη ποσότητα;

Για το make up: μια ποσότητα σε σχήμα μικρού φουντουκιού περίπου για ολο το πρόσωπο

Για τη μάσκαρα: δυο στρώματα αρκούν

Για το ρουζ: Αρκεί να βάλεις λίγο ρουζ σε ένα χοντρό πινέλο και να το εφαρμόσεις στα μήλα των μαγουλών σου

2. Βάφεις υπερβολικά και το στόμα και τα μάτια: Οι επαγγελματίες μακιγιέρ συμβουλεύουν ότι για να έχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στην εμφάνισή σου πρέπει να επιλέξεις ποιο από τα δυο αυτά σημεία θα τονίσεις. Για παράδειγμα στα smokey eyes δεν θα επιλέξεις ένα έντονο κραγιόν αλλά θα κινηθείς σε nude αποχρώσεις. Σε κόκκινα χείλη, θα βάλεις nude σκιά στα μάτια.

Ποια είναι τα κατάλληλα χρώματα

makigiaz xrwmata

Δεν είναι τόσο εύκολο να επιλέξεις τα κατάλληλα χρώματα για την επιδερμίδα σου. Χρειάζονται δοκιμές για να δεις ποια σε κολακεύουν αλλά σίγουρα παίζουν ρόλο τα χρώματά σου στην επιλογή!

Για το make up: Επίλεξε ένα τόνο πιο ανοιχτό από την επιδερμίδα σου. Επειδή είναι δύσκολο να το διακρίνεις, τις πρώτες φορές είναι καλό να συμβουλευτείς κάποιον που να γνωρίζει όταν πας να το αγοράσεις

Σκιές: Πρέπει να πειραματιστείς για να βρεις ποια είναι τα ιδανικά χρώματα για σένα. Ωστόσο, το καφέ, το χρυσό και το μπεζ είναι αποχρώσεις που ταιριάζουν σε σχεδόν όλες από εμάς. Όσο για το μπλε και το πράσινο, δοκίμασε αν σου πάνε. Οι make up artists πάντως λένε ότι δεν είναι ιδανικά για όσες έχουν μάτια με το αντίστοιχο χρώμα. Όσο για τα πιο έντονα χρώματα, όπως το φούξια ή το κίτρινο, είναι για νεαρότερες ηλικίες ή για ειδικές περιστάσεις!

Τα κατάλληλα εργαλεία

Τα κατάλληλα εργαλεία παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στο μακιγιάζ σου! Είναι καλό να επενδύσεις κάποια χρήματα για να αγοράσεις κάποια πινέλα είτε 1-1 ή ένα σετ. Είναι λίγο ακριβά αλλά κρατάνε πολύ και σε διάφορα μαγαζιά με πιο φτηνά καλλυντικά έχεις διάφορες οικονομικότερες επιλογές.

Για το make up: Είναι καλύτερο να το εφαρμόσεις με πινέλο make up για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Ή με ένα ειδικό σφουγγαράκι (αυτά με το σχήμα αυγού για παράδειγμα)

Για τις σκιές: υπάρχουν διάφορα μεγέθη πινέλων για τις σκιές ανάλογα με το look που θέλεις να πετύχεις. Είναι καλό να έχεις 2-4 πινελάκια γιατί η σκιά εφαρμόζει πολύ καλύτερα και πιο επαγγελματικά με αυτόν τον τρόπο!

Extra tips για το δέρμα σου:

Για να αποφύγεις ερεθισμούς και αλλεργίες να καθαρίζεις τα πινέλα σου κάθε μέρα. Επίσης τα προϊόντα μακιγιάζ έχουν ημερομηνία λήξεως, αρκετά σύντομη, οπότε αν αγοράζεις πολλά μαζί να ξέρεις ότι πρέπει και να τα πετάξεις προτού τελειώσουν!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από femmeactuelle.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μύθοι και αλήθειες για το μακιγιάζ

Πώς να διορθώσετε βασικά λάθη στο μακιγιάζ!

Nude μακιγιάζ: οι top συμβουλές για να το πετύχεις!

Μπλε μακιγιάζ: Όλα τα μυστικά για το νέο trend με άρωμα 80΄s!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα