Ερωτική απογοήτευση: 5 χρήσιμα tips για να τον ξεπεράσεις

Ερωτική απογοήτευση; Το αγόρι που σου αρέσει τα έφτιαξε με άλλη ή σου ξεκαθάρισε ότι σε βλέπει φιλικά; Δύσκολα τα πράγματα! Πονάει… Κι όμως πρέπει να τον ξεπεράσεις και να αλλάξεις σελίδα στη ζωή σου. Σιγά σιγά βέβαια… Πάντως, όλοι έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο κι όχι μόνο μια φορά στη ζωή μας. Και η… σοφία των πιο έμπειρων σε σχέσεις έχει συγκεντρώσει για σένα 5 χρήσιμα tips για να μη σε πάρει από κάτω.

Μίλα γι αυτό και… ξόρκισέ το!

Να θυμάσαι ότι ο πόνος είναι πιο γλυκός όταν τον μοιράζεσαι με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Μπορεί σε κάποιες φάσεις να καταντήσεις κουραστική αλλά γι αυτό ειναι οι φίλοι! Για να μας στέκονται στα καλά και τα άσχημα! Φυσικά μπορείς να το μοιραστείς και με τη μαμά σου και ίσως είναι μια ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά οι δυο σας!

Προσπάθησε να βρεις τρόπους να… ξεφεύγεις

Ενώ είναι καλό να μιλάς, μην το παρακάνεις κιόλας! Προσπάθησε σιγά σιγά να βρίσκεις κι άλλα θέματα συζήτησης ή να ζητάς στους φίλους σου να σε… ταρακουνάνε και να προσανατολίζουν αλλού τη συζήτηση. Φυσικά ακόμα κι αν δεν έχεις όρεξη προσπάθησε να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν για να ξεφεύγεις!

koritsi vroxi thlipsi

Μην τον παρακολουθείς στα social!

Κλασική κίνηση που σου έρχεται αυτόματα στο νου όταν έχεις χωρίσει και πονάς: να δεις τι κάνει στα social, αν ανεβάζει φωτογραφίες με τη νυν κοπέλα του, αν έχει συνδεθεί στο messenger, αναρωτιέσαι αν πρέπει να του στείλεις μήνυμα… Τι πρέπει να κάνεις; Να τον κάνεις unfollow και block, να τον ξεγράψεις λίγο από τα social για να μην είναι συνεχώς στο feed σου ειδικά αν είναι πολύ δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Να ξέρεις ότι αυτό που νιώθεις είναι παροδικό κι ότι δεν είσαι μόνη!

Σαφώς δεν είσαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία που έπαθε ερωτική απογοήτευση. Αλλά υπάρχουν και άλλα άτομα που συμπάσχουν, καθώς βρίσκονται στην ίδια θέση με σένα, αλλά υπάρχουν και άλλα άτομα γύρω σου που σε αγαπούν για αυτό που είσαι! Και πού ξέρεις; Μπορεί κάπου εκεί έξω να υπάρχει το άλλο σου μισό!

Αν τα συμπτώματα είναι έντονα, απευθύνσου σε κάποιον ειδικό!

Αν η θλίψη σου είναι μεγάλη, αισθάνεσαι απαρηγόρητη, κλαις όλη μέρα και δεν βρίσκεις νόημα σε τίποτα όσο και να προσπαθούν οι γύρω σου, τότε μπορεί να χρειαστεί να επισκεφθείς και κάποιον ειδικό για να σε συμβουλεύσει! Αν τα παραπάνω συμπτώματα τα έχεις για παραπάνω από ένα μήνα, τότε ίσως ήρθε ο καιρός να δεις κάποιον ψυχολόγο. Συζήτησέ το με τους γονείς σου και όλοι μαζί μπορείτε να βρείτε τη λύση.

erotiki apogoiteusi koritsi

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από teenvogue.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ερωτική απογοήτευση: Φοβάμαι να δεθώ μαζί του μήπως πληγωθώ και πάλι…

Ερωτική απογοήτευση στην εφηβεία: Πώς θα την ξεπεράσω;

Εφηβεία και σχέσεις: Πώς να διαχειριστείς την πρώτη σου ερωτική απογοήτευση;

 

 

 

Σχετικά άρθρα