«Δια βίου μάθηση» και στο σεξ!

Ο σχεδόν μισός μαθητικός πληθυσμός της Δανίας θα συμμετάσχει στη λεγόμενη «Εβδομάδα Σεξ» στο πλαίσιο ειδικά σχεδιασμένης εκστρατείας για την εκπαίδευση της νέας γενιάς στο θέμα της συγκατάθεσης και των ορίων στη σεξουαλική ζωή.

 

Η εκστρατεία, με τη συμμετοχή 400.000 μαθητών και 14.000 εκπαιδευτών, υλοποιείται από τη Δανέζικη Ένωση Οικογενειακού Προγραμματισμού, γνωστή και ως DFPA ή «Σεξ και Κοινωνία») και στόχο έχει να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση σε θέματα συγκατάθεσης και αµοιβαιότητας, ειδικά στον διαδικτυακό χώρο και στα κοινωνικά δίκτυα.

https://www.facebook.com/sexogsamfund/videos/1997663403876157/

Το πρόγραμμα διάρκειας μίας εβδομάδας ανακοίνωσε και η αρμόδια υπουργός Παιδείας της Δανίας.

https://www.facebook.com/ugesex/photos/a.263285614018335/835832196763671/?type=3&theater

Σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια της DFPA, η ανάγκη για καλύτερη εκπαίδευση σχετικά με τα όρια του τι είναι αποδεκτό, γίνεται ξεκάθαρη από μια υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα την προηγούμενη χρονιά.

Επρόκειτο για την υπόθεση «Ομπρέλα» και τον διαμοιρασμό από εκατοντάδες εφήβους και νεαρούς βίντεο από τις προσωπικές στιγμές δύο νέων ανθρώπων, που οδήγησε σε παρέμβαση και έρευνα από την αστυνομία.

 

«Επιλέξαμε το θέμα των “ορίων” επειδή πιστεύουμε ότι είναι πιο επίκαιρο από πότε», δήλωσε η διευθύντρια της οργάνωσης, σύμφωνα με το TV2.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, η DFPA θα προσεγγίσει μαθητές όλων των ηλικιών.¨

«Υπό πολλές έννοιες, υπάρχει η ανάγκη τόσο για τους νέους ανθρώπους όσο και για τους ενήλικες να είναι προετοιμασμένοι να κινούνται εντός των ορίων αυτών και να μάθουν πώς να σέβονται τα δικά τους όρια τους καθώς και των άλλων», εξήγησε η διευθύντρια.

Τον Ιανουάριο του 2018, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχωρούσε σε νομικά μέτρα κατά 1.000 νέων ανθρώπων για τον διαμοιρασμό άσεμνων βίντεο και μιας φωτογραφίας στο Facebook. Τα βίντεο έδειχναν ένα 15χρονο κορίτσι και αριθμό από 15χρονα αγόρια.

Ενώ η αστυνομία εμφανιζόταν διστακτική ως προς το εάν οι ύποπτοι πρέπει να κατηγορηθούν με τους νόμους για πορνογραφία ανηλίκων για το διαμοιρασμό άσεμνου βίντεο με ανήλικους, η δίκη οδήγησε στην απαλλαγή τους.

Πολλοί νέοι και οι γονείς τους εξεπλάγησαν από τις συνέπειες για τον διαμοιρασμό ενός τέτοιου βίντεο, εξήγησε η διευθύντρια της DFPA.

«Εξεπλάγησαν για πράγματα όπως το να είναι παράνομο και ότι μπορεί να καταδικαστείς γι’ αυτό», εξήγησε. «Αλλά και για το γεγονός πως ό,τι συμβαίνει στα κοινωνικά δίκτυα έχει συνέπειες στον πραγματικό κόσμο,  συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων στο βίντεο», πρόσθεσε.

Πηγή: sputniknews.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Βασικά μαθήματα σεξ: Πώς θα κάνεις μαζί του αυτό που σου αρέσει;

Οι πλούσιες του Λονδίνου πληρώνουν για ιδιωτικά μαθήματα σεξ!

Σχετικά άρθρα