Υπ. Παιδείας: Επείγουσα έρευνα μετά την κατάληψη σε σχολείο με αίτημα απομάκρυνση μαθητή

Επείγουσα έρευνα ζήτησε το υπουργείο Παιδείας μετά την αναστάτωση που επικράτησε στη μαθητική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς όπου οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη με αίτημα την απομάκρυνση συμμαθητή τους που αντιμετωπίζει εκ γενετής σύνδρομο μαθησιακών δυσκολιών και εμφανίζει επιθετικότητα και αντικοινωνική συμπεριφορά όταν δεν εντάσσεται ομαλά στο περιβάλλον.

Ο μαθητής έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΚΕΣΥ και παρακολουθείται, ωστόσο συγκεκριμένες συνθήκες στο σχολικό περιβάλλον φαίνεται να μην ευνοούν την ένταξή του σ’ αυτό. Ο πατέρας του 12χρονου καταγγέλλει πως η διεύθυνση του σχολείου δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα ένταξης και πως δεν υπάρχει η αναγκαία ειδική μεταχείριση.

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου οι συμμαθητές του παιδιού προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου με μοναδικό αίτημα την απομάκρυνση του 12χρονου.

Οι γονείς του παιδιού κάνουν λόγο για πρωτοφανές ξέσπασμα ρατσιστικής βίας καθώς οι συμμαθητές του παιδιού ανήρτησαν στην καγκελόπορτα του σχολείου ανακοίνωση με την οποία κατονόμαζαν τον μαθητή και παρουσίαζαν τους λόγους που επιθυμούσαν την απομάκρυνση του.

Η ανακοίνωση απομακρύνθηκε από την πόρτα του σχολείου με εντολή από τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανατολικής Θεσσαλονίκης και τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ανανιάδη

Πηγή: ert.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X