hummus-karoto

Χούμους με καρότα

Υλικά

  • 200 γρ. ρεβίθια χωρίς φλοιό, άβραστα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1,5 λίτρο νερό
  • 1 κιλό καρότα καθαρισμένα
  • 2 σκ. σκόρδο καθαρισμένες, χωρίς την πράσινη ουρά
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 70 γρ. ταχίνι
  • 200 γρ. νερό
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • πίτες για σουβλάκι
  • φρέσκο κρεμμυδάκι
  • μπούκοβο

 

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε ένα μπολ με νερό και με 1 κ.γ. κοφτή αλάτι από το προηγούμενο βράδυ.

Την επόμενη μέρα, τα σουρώνουμε και ξεπλένουμε καλά.

Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, στην οποία έχουμε βάλει 1,5 λίτρο νερό, βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν για 40 λεπτά μέχρι 1 ώρα.

Στραγγίζουμε καλά σε ένα άλλο μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα.

Κόβουμε τα καρότα σε λεπτές φέτες πάχους 1 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τις σκελίδες σκόρδου.

Ανακατεύουμε τα καρότα με το σκόρδο και προσθέτουμε τα 40 γρ. ελαιόλαδο και αλάτι.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με μια κουτάλα.

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και μεταφέρουμε τα καρότα και το σκόρδο στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο πολυμηχάνημα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και απαλό μείγμα.

Ανά διαστήματα σταματάμε το μπλέντερ και με μια σπάτουλα ή κουτάλι καθαρίζουμε το μείγμα από τα τοιχώματα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα πλήρως.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε περισσότερο νερό σε περίπτωση που το μείγμα μας είναι πολύ στεγνό.

Σερβίρουμε με πίτες, φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και μπούκοβο.

Πηγή: akispetretzikis.com

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X