Του ζήτησα να χωρίσουμε και από τότε με παρακολουθεί. Φοβάμαι…

Τους τελευταίους τρεις μήνες έχω δημιουργήσει μια σχέση με έναν συνάδελφο μου, που είναι στην εταιρεία περίπου ένα χρόνο και από την αρχή κολλήσαμε. Ήμασταν και οι δυο σε σχέσεις τις οποίες διακόψαμε για να είμαστε μαζί.

Από την αρχή της σχέσεως κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, ήταν αρρωστημένα ζηλιάρης και μου έλεγε μονίμως ψέματα χωρίς κανένα λόγο τα οποία και δεν παραδεχόταν.

Όταν του ζήτησα να χωρίσουμε άρχισε ο συναισθηματικός εκβιασμός από την μια έκλαιγε και παρακαλούσε να τον συγχωρέσω και από την άλλη με έβριζε και μετά μου ζήταγε συγγνώμη και κατέληγα πάλι μαζί του μέχρι τον επόμενο τσακωμό. Βρήκα τη δύναμη να το τελειώσω όλο αυτό και από τότε τον βρίσκω να με παρακολουθεί έξω από το σπίτι μου και έχω αρχίσει να φοβάμαι. Δεν ξέρω που είναι ικανός να φτάσει. Μπορεί να κάτσει όλη τη μέρα μέσα στο αυτοκίνητο για να δει πότε θα βγω από το σπίτι και με ποιον.

Συνεχίζει να μου στέλνει όλη μέρα μηνύματα και να με παίρνει τηλέφωνο και στη συνέχεια να με μπλοκάρει για να μην μπορώ να απαντήσω.

Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Δεν θέλω να φτάσω στο σημείο να καλέσω την αστυνομία, αλλά πλέον έχω αρχίσει να ανησυχώ και έχω καταλάβει ότι δεν θα σταματήσει αν δεν γυρίσω σε αυτόν.

Και φυσικά φοβάμαι μην μάθουν στη δουλειά για εμάς και χάσω τη δουλειά μου εξαιτίας του.

Στο ερώτημα απαντά η Συμβουλευτική Ψυχολόγος Φρόσω Φωτεινάκη:

Το πρόβλημα που σας απασχολεί, και φαίνεται να εκλύει ένα αγωνιώδες άγχος για εσάς, αφορά την συμπεριφορά του πρώην συντρόφου σας, μετά τον χωρισμό.

Αρχικά, θα χρειαστεί να του επικοινωνήσετε το πώς νιώθετε με την συμπεριφορά του και να επιδιώξετε να του βάλετε όρια, δείχνοντάς του πως δεν επιθυμείτε να είναι εκεί και πώς η στάση του σας κάνει να αισθάνεστε ιδιαίτερα άσχημα και δυσάρεστα.

Απέναντι σε έναν άνθρωπο που δεν ακούει και δεν οριοθετείται, το επόμενο βήμα θα είναι σαφέστατα να απευθύνετε το πρόβλημά σας στους αρμόδιους, που είναι η αστυνομία, Εκεί, θα μπορέσετε να ενημερωθείτε για το τι κινήσεις χρειάζεται να γίνουν ώστε να προστατεύσετε τα όρια της ιδιωτικότητάς σας.

Σε κάθε περίπτωση, η ασφάλειά σας αλλά και η σωματική και ψυχική σας υγεία θα πρέπει να είναι η απόλυτη προτεραιότητά σας, χωρίς να υποκύψετε στη χειριστική του συμπεριφορά, για να σας φέρει πίσω σε μια σχέση που σας έκανε κακό.

 

Φρόσω Φωτεινάκη
MBACP Συμβουλευτική Ψυχολόγος
Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια
Τ: 211 1845239 Κ: 6981015684
http://efrosynifotinaki.gr
facebook.com/Φρόσω Φωτεινάκη Συμβουλευτική Ψυχολόγος MBACP

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Έρωτας ή εμμονή: Τα σημάδια που αποκαλύπτουν έναν stalker

Σχέσεις: Πώς μπορεί να γίνεις stalker και να χάσεις μια κοπέλα

 

Σχετικά άρθρα