Με Μίκη Θεοδωράκη ξεκινά ο κύκλος εκδηλώσεων «The Art Project»

Με την μουσική παράσταση «Κράτησα τη ζωή μου… » ανοίγει την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου η αυλαία του «The Αrt Project», που διοργανώνει η 5η Εποχή στο θέατρο ΑΛΜΑ.

Η μελοποίηση ποιητικών κειμένων είναι η μεγάλη συμβολή του Μίκη Θεοδωράκη στην ελληνική συμφιλίωση. Ένα αφιέρωμα στην μελοποιημένη ποίηση του Μίκη Θεοδωράκη που σφράγισε τη σύγχρονη ελληνική μουσική και κοινωνική πραγματικότητα.

Πέντε από τις πιο ιδιαίτερες και σημαντικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού ερμηνεύουν πέντε από τους σημαντικότερους κύκλους τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση.

Ο Κώστας Θωμαίδης, η Μαριάννα Πολυχρονίδη, ο Απόστολος Ρίζος, η Ηρώ Σαϊα και ο Παναγιώτης Τσεβάς, ζωντανεύουν μέσα από τις ερμηνείες τους τους κύκλους τραγουδιών «Μικρές Κυκλάδες» (σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη), «Λιποτάχτες» (σε ποίηση Γιάννη Θεοδωράκη), «Επιφάνια» [σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη] «6 1 Θαλασσινά φεγγάρια» (σε ποίηση Νίκου Γκάτσου) και «Λυρικά» (σε ποίηση Τάσου Λειβαδίτη), αναδεικνύοντας τη βαθιά λυρική πλευρά του συνθέτη.

Τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο συνθέτης Γιάννης Μπελώνης, στενός συνεργάτης για περισσότερο από μια δεκαετία του Μίκη Θεοδωράκη και της Ορχήστρας του.

Την σκηνοθετική επιμέλεια της μουσικής παράστασης υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης.

 

Συντελεστές:

Μίκης Θεοδωράκης
«Κράτησα τη ζωή μου»
Μελοποιημένη ποίηση.
Ερμηνεύουν | Ηρώ Σαΐα, Απόστολος Ρίζος, Κώστας Θωμαΐδης, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Παναγιώτης Τσεβάς
Σκηνοθεσία | Θέμης Μουμουλίδης

 

Πληροφορίες εκδήλωσης:

 

Ημερομηνία: Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, ώρα 21.00

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15€ | 12€

Τόπος: Θέατρο Άλμα – Κεντρική Σκηνή – Αγίου Κωνσταντίνου και Ακομινάτου 15-17, Αθήνα

Προπώληση: viva.gr

Πληροφορίες / Κρατήσεις: Τηλ.: 210 5220100

 

Πηγή: viva.gr

Σχετικά άρθρα