Ο άνδρας μου δεν θέλει πλέον να κάνουμε σεξ. Τι φταίει;

Έχω μεγάλο πρόβλημα με τον άνδρα μου τα τελευταία 2 χρόνια, η σεξουαλική μας επαφή έχει μειωθεί έως 1 φορά την εβδομάδα. Ο άντρας μου είναι 29 ετών. Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει. Οι άντρες είναι «κυνηγοί», αλλά δεν το βλέπω πλέον.

Στο ερώτημά σας απαντά ο  Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η συχνότητα επαφών μία φορά την εβδομάδα είναι σε γενικές γραμμές αποδεκτή ιδιαίτερα αν ο σύζυγός σας βρίσκεται σε φάση υπερβολικών εργασιακών ευθυνών ή μικρής υπερκόπωσης ή αντιμετωπίζει άλλα σοβαρά προβλήματα.

Οι συχνότερες σεξουαλικές επαφές είναι πλέον συνηθισμένες μόνο στην αρχή μιας ερωτικής σχέσης.

Εντύπωση όμως μας προκαλεί το γεγονός ότι αναφέρεστε ειδικά στον αριθμό των επαφών και όχι στην ποιότητά τους ή στην ποιότητα της ερωτικής σας ζωής και γενικότερα.

Η ποιότητα της ερωτικής επαφής δεν ταυτίζεται υποχρεωτικά με τον αριθμό των σεξουαλικών επαφών.

Είναι, επίσης, ανάγκη να συζητήσετε με τον σύντροφό σας πώς ο καθένας αντιλαμβάνεται το συναισθηματικό κομμάτι της σχέσης.

Θα σας πρότεινα μια συζήτηση με γιατρό σεξολόγο για να διευκρυνιστούν καλύτερα τα πράγματα και να αναζητηθούν λύσεις του προβλήματος.

Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο

www.sexmedic.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σεξουαλική ζωή: Πόσο την επηρεάζει ο στενός κόλπος;

Γενικοί κανόνες στο σεξ: Τι κάνουν τα περισσότερα ζευγάρια;

Έχω ανασφάλεια με το σώμα μου και δεν ευχαριστιέμαι το σεξ. Τι μπορώ να κάνω;

Οφείλεις να κάνεις σεξ με τον σύντροφό σου όταν δεν θέλεις;

Σχετικά άρθρα