Λίαμ Νίσον: Από υποψήφιος για Όσκαρ έγινε συνώνυμος των ταινιών περιπέτειας – Ο θάνατος της γυναίκας του, η κατάθλιψη, το ποτό και η μόνη του διέξοδος…

Ο Λίαμ Νίσον κανονικά θα έπρεπε να είναι στην επικαιρότητα λόγω της νέας του ταινίας «Cold Pursuit». Ωστόσο ο ηθοποιός έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πάνω του λόγω των δηλώσεων που έκανε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στην εφημερίδα The Independent.

Ο Λίαμ Νίσον προκάλεσε σοκ όταν παραδέχτηκε ότι πριν αρκετά χρόνια τον κυρίευσε η επιθυμία να «σκοτώσει» έναν μαύρο για να εκδικηθεί για τον βιασμό που υπέστη ένα πρόσωπο του περιβάλλοντός του…

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Liam Neeson (@neeson_liam) στις

Τι ακριβώς είπε:
«Θα σας αφηγηθώ μια πραγματική ιστορία.» Επιστρέφοντας από ένα ταξίδι στο εξωτερικό, ο Λίαμ Νίσον ανακαλύπτει ότι ένα οικείο του πρόσωπο έπεσε θύμα βιασμού.

«Τη ρώτησα εάν γνώριζε ποιος της το έκανε αυτό. Όχι. Τι χρώμα είχε το δέρμα του; Εκείνη απάντησε ότι ήταν ένας μαύρος».
Τότε «και ντρέπομαι που το λέω, βγήκα στους δρόμους με ένα ρόπαλο, ελπίζοντας ότι κάποιος θα με προσεγγίσει. Το έκανα αυτό, μπορεί και για μία εβδομάδα, ελπίζοντας ότι ένας “μαύρος μπάσταρδος” θα έβγαινε από μία παμπ αναζητώντας κάποιον για να καυγαδίσει. Έτσι, θα μπορούσα…» συνεχίζει, κι αφού διακόπτει για μία στιγμή τον λόγο του, προσθέτει: «Να τον σκοτώσω».
«Θα ήταν φρικτό, φρικτό, όταν το ξανασκέφτομαι, να το είχα κάνει αυτό» εκμυστηρεύτηκε στη συνέντευξή του.
Όπως πρόσθεσε η εκδίκηση «οδηγεί σε περισσότερη εκδίκηση, σε περισσότερους φόνους».

Η εν λόγω δήλωση προκάλεσε την ακύρωση της εκδήλωσης που θα γινόταν στο κόκκινο χαλί κατά την πρεμιέρα της νέας του ταινίας.

liam-nison-3

Μάλιστα την επόμενη μέρα στην εκπομπή Good Morning America απολογούμενος είπε:

«Δεν είμαι ρατσιστής. Αυτό έγινε πριν από 40 χρόνια. Ήταν ένας αυθόρμητος θυμός. Προσπαθούσα να υπερασπιστώ την τιμή μίας φίλης που αγαπούσα πολύ. Αναζήτησα βοήθεια. Πήγα σε ιερέα και εξομολογήθηκα. Μίλησα με δύο πολύ καλούς φίλους μου», είπε μεταξύ άλλων, ενώ ισχυρίστηκε πως η αντίδρασή του δεν είχε φυλετικά κίνητρα. «Είτε ήταν Βρετανός, Σκοτσέζος ή Λιθουανός (σ.σ. ο δράστης), το ένστικτό μου θα ήταν να ψάξω κάποιον που του μοιάζει», συμπλήρωσε.

«Είμαι σχετικά έξυπνος και για αυτό με σόκαρε το να έχω τόσο απαίσια συναισθήματα. Ευτυχώς, δεν προέκυψε κάτι βίαιο», δήλωσε ακόμα ο 66χρονος ηθοποιός.

Μάλιστα ο ηθοποιός υποστήριξε ότι διδάχτηκε πως η κοινωνία χρειάζεται να κάνει έναν ευρύτερο διάλογο για την εξάλειψη του ρατσισμού και τη μισαλλοδοξία.

Ο ηθοποιός τις τελευταίες ημέρες δέχεται την κατακραυγή του κόσμου. Η στάση που περιέγραψε από το παρελθόν του δεν έχει σχέση με το προφίλ που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια. Μπορεί ο Λίαμ Νίσον να πρωταγωνιστεί σε περιπέτειες που τα όπλα έχουν τον πρώτο λόγο ωστόσο εκείνος παλεύει ενάντια στην παράνομη οπλοκατοχή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LIAM NEESON FAN ???? (@liam.neeson.original) στις

Τα παιδικά του χρόνια και η πρώτη δουλειά ως οδηγός σε ανυψωτικό μηχάνημα

 

Ο Λίαμ Νίσον γεννήθηκε στη βόρεια Ιρλανδία στις 7 Ιουνίου του 1952. Η μητέρα του ήταν μαγείρισσα , ο πατέρας του επιστάτης και είχαν αποκτήσει 5 παιδιά. Εκείνος ήταν το μοναδικό αγόρι.

Δεν θα λέγαμε ότι ήταν από τα παιδιά που από μικρά έλεγαν ότι θέλουν να γίνουν ηθοποιοί. Η πρώτη του επαφή με το θέατρο ήταν η συμμετοχή του σε μία σχολική θεατρική παράσταση σε ηλικία 11 ετών για τα μάτια μίας συμμαθήτριάς του που του άρεσε. Ίσως τότε μπήκε και το μικρόβιο μέσα του ωστόσο δεν βρήκε αμέσως τον δρόμο του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LIAM NEESON FAN ???? (@liam.neeson.original) στις

Οι αρχικές σπουδές του ήταν άσχετες με την υποκριτική. Ξεκίνησε να σπουδάζει φυσική και πληροφορική ωστόσο τελικά τα παράτησε. Η πρώτη δουλειά που έπιασε στη ζωή του ήταν οδηγός ανυψωτικού μηχανήματος στην βιομηχανία ζυθοποιίας Guinness. Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι έχει παραδεχτεί ότι έχει υψοφοβία. Στη συνέχει έκανε μία προσπάθεια να ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Ένας αγώνας στην Bohemian F.C. ήταν αρκετός για τους παράγοντες, που έκριναν ότι δεν τους έκανε.
Πώς στράφηκε στην υποκριτική; Μέσω της εκκλησίας. Όσο περίεργο κι να ακούγεται το ενδιαφέρον του ξύπνησε ο πρεσβυτεριανός ιερέας Ian Paisley. Όπως είχε παραδεχτεί ο ηθοποιός για τον ιερέα : Είχε μια υπέροχη παρουσία. Τον παρακολουθούσα να διαβάζει την Αγία Γραφή και η ενέργεια του ήταν μαγική. Έκανε θεατρικές κινήσεις και είχε έντονη αισθαντικότητα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LIAM NEESON FAN ???? (@liam.neeson.original) στις

Τα πρώτα του βήματα στην υποκριτική

Οι σπουδές του στην υποκριτική ξεκίνησαν το 1975 όταν άρχισε τα μαθήματα στο Lyric Player’s Theatre του Μπέλφαστ. Παράλληλα με τη σχολή έπαιζε κιόλας. Λίγα χρόνια αργότερα στο Λονδίνο θα έπαιζε στο πλευρό μεγάλων ερμηνευτών όπως ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Λόρενς Ολίβιε και ο Άντονι Χόπκινς.

liam-nison-4

Το ταξίδι στο Χόλιγουντ και η άνοδος της καριέρας του

Αφού πέρασε η πρώτη δεκαετία παρουσίας του στο σανίδι αποφασίζει να φτιάξει τις βαλίτσες του και να πάει στο Χόλιγουντ. Από το 1987 που εγκαταστάθηκε πρωταγωνίστησε σε μεγάλες παραγωγές μέχρι που ήρθε η μεγάλη πρόταση. Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ θα γυρνούσε τη «Λίστα του Σίντλερ» και οι επικρατέστεροι για τον πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν οι Κέβιν Κόστνερ, Μελ Γκίμπσον, Γουόρεν Μπίτι και ο Λίμα Νίσον. Πώς τα κατάφερε ο Νίσον; Πέρασε την οντισιόν αφού είχε διαβάσει το βιβλίο και όχι το σενάριο, που του είχαν υποδείξει. Ο ρόλος αυτός ήταν που του χάρισε μία υποψηφιότητα για το Όσκαρ του Α’ Ανδρικού ρόλου και μία για τη Χρυσή Σφαίρα.
Ο Λίαμ Νίσον βέβαια χρόνια αργότερα δήλωσε ότι θεωρεί ότι όλοι ήταν εξαιρετικοί στην ταινία εκτός από τον ίδιο.

liam-nison-2

Τα τελευταία χρόνια τον έχουμε συνηθίσει σε περιπέτειες εκ των οποίων τα μεγαλύτερα έσοδα επέφερε η ταινία «Taken» στην οποία υποδύθηκε έναν συνταξιούχο πράκτορα της CIA που έχουν απαγάγει την κόρη του και ψάχνει με κάθε κόστος να την βρει.
Τα κέρδη της ταινίας ξεπέρασαν τα 224 εκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα ίσως δεν είναι πολύ γνωστό ότι λίγο έλειψε να πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Lincoln». Ο λόγος που τελικά στη μεγάλη οθόνη είδαμε τον εκπληκτικό Ντάνιελ Ντέι Λούις ήταν οι προσωπικές ανασφάλειες και η πίεση χρόνου του Λίαμ Νίσον.

liam-nison-6
Ο Λίαμ Νίσον με τη γυναίκα του Νατάσα Ρίτσαρντσον

Ο γάμος του με τη Νατάσα Ρίτσαρντσον και το ατύχημα που τους χώρισε για πάντα

Ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Χόλιγουντ ήταν ο Λίαμ Νίσον και η ηθοποιός Νατάσα Ρίτσαρντσον. Το 1994 ο ηθοποιός θα παντρευόταν την αγαπημένη του. Η Νατάσα Ρίτσαρντσον ήταν κόρη της Βανέσα Ρεντγρκρέιβ που άφησε εποχή στον κινηματογράφο. Δεν ήταν τυχαίο που και οι δύο της κόρες ακολούθησαν τα χνάρια της.

liam-nison-7
Ο Λίαμ Νίσον με την αδερφή της γυναίκας του Τζοέλι Ρίτσαρντσον

Το ζευγάρι απέκτησε δυο γιους μαζί ωστόσο κάποιες φορές η ζωή δεν τα φέρνει όπως τα έχεις προγραμματίσει… Το Μάρτιο του 2009 η Νατασα είχε ένα ατύχημα καθώς έκανε σκι στον Καναδά. Χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι με αποτέλεσμα να αφήσει πίσω της τον επί 16 χρόνια σύζυγό της Λίαμ Νίσον.

Τα τελευταία του λόγια προς τη γυναίκα του…

Στην αρχή η Νατάσα Ρίτσαρντσον τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη ωστόσο στη συνέχεια οι γιατροί ενημέρωσαν τον ηθοποιό ότι είχε υποστεί εγκεφαλική βλάβη. Εκείνος χρόνια αργότερα μοιράστηκε τα τελευταία λόγια που της είχε πει:

«Γλυκιά μου, δεν θα μπορέσεις να επιστρέψεις από εκεί. Έχεις χτυπήσει στο κεφάλι σου και – δεν ξέρω αν μπορείς να με ακούσεις- αλλά όλα πήγαν λάθος. Και θα σε μεταφέρουμε στην Νέα Υόρκη, εκεί σε περιμένουν όλοι οι φίλοι και οι συγγενείς. Σ’ αγαπώ».

liam-nison-5

Η κατάθλιψη και το πρόβλημα με το ποτό

Ο θάνατος της γυναίκας του φαίνεται ότι τον ισοπέδωσε… Η κατάθλιψη αλλά και το πρόβλημα με το ποτό ήταν αυτά που ακολούθησαν την απώλεια.

Αφού είχε αντιμετωπίσει το πρόβλημα με το αλκοόλ είχε περιγράψει την κατάσταση στην οποία βρισκόταν:

«Έπινα τόσο πολύ. Ξεκίνησα το ποτό από τότε που πέθανε η γυναίκα μου, το 2009. Ήταν τόσο δύσκολα τα πράγματα για εμένα. Ποτέ βέβαια στη δουλειά, ποτέ δεν θα έκανα κάτι τέτοιο, αλλά όλο το βράδυ. Καθόμουν με εσένα, για παράδειγμα, και έπινα ένα και μετά πήγαινα στο δεύτερο μπουκάλι. Πριν τελειώσω το δεύτερο πήγαινα στο τρίτο. Κρασί Pinot Noir. Μόνο αυτό έπινα.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Liam Neeson (@neeson_liam) στις

 

Μπορεί να έκανε προσπάθεια να ξαναφτιάξει τη ζωή του ωστόσο όπως έχει πει το «το παιχνίδι των σχέσεων έχει τελειώσει οριστικά για εκείνον». Μόνη του παρηγοριά πλέον είναι η δουλειά. Μάλιστα όπως έχει παραδεχτεί ο λόγος που έχει γυρίσει τόσες πολλές ταινίες ύστερα από τον θάνατο της γυναίκας του είναι ακριβώς αυτός. Γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσει τον πόνο. Μάλιστα έχει πει ξεκάθαρα ότι ντρέπεται που έχει συμμετάσχει σε τόσες περιπέτειες.

Σε συνέντευξή του στον Άντερσον Κούπερ είχε εξομολογηθεί: «Δεν είμαι καλός όταν δεν δουλεύω. Δε θέλω, ειδικά για τα αγόρια μου, να με βλέπουν να κυλιέμαι στη θλίψη ή ακόμα και στην κατάθλιψη».

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Λίαμ Νίσον: Ματαιώθηκε εκδήλωση για την ταινία του λόγω ρατσιστικών δηλώσεών του

Σχετικά άρθρα