Ραγού με λαχανικά και κοτόπουλο

Ένα ελαφρύ, υγιεινό και νόστιμο πιάτο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε! Συνδυάζει γευστικά το κοτόπουλο με τα λαχανικά!

Συστατικά

  • 500 γρ. καρότα
  • 500 γρ. πατάτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 80 γρ. κρασί λευκό
  • 400 γρ. ζωμό κοτόπουλο ή 400 γρ. νερό με 1 κύβο κοτόπουλο
  • 250 γρ. αγκινάρες φρέσκες καθαρισμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 2 κρόκους
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

Μέθοδος εκτέλεσης

Κόβουμε τα καρότα σε μισοφέγγαρα και τις πατάτες σε μικρά κυβάκια 1 εκ.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια 1 εκ.
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Σοτάρουμε τα καρότα, τις πατάτες και το κοτόπουλο για 6-8 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20-30 λεπτά μέχρι να βράσει το κοτόπουλο και τα λαχανικά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες και αφήνουμε να βράσουν για άλλα 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Παράλληλα, βάζουμε σε ένα μπολ το αυγό, τους κρόκους, τον χυμό από τα λεμόνια και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μία κουτάλα μεταφέρουμε 4-5 κουταλιές από τον ζωμό της κατσαρόλας στο μπολ ενώ ανακατεύουμε συνεχόμενα με το σύρμα χειρός.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε πίσω στη φωτιά.
Περιμένουμε 30” να πήξει η σούπα και ανακατεύουμε. Αν έχει πήξει πολύ προσθέτουμε καυτό νερό για να τη φέρουμε στην επιθυμητή σύσταση.
Μόλις δούμε την πρώτη φουσκάλα, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε και άλλο χυμό λεμόνι.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κοτόπουλο με κουρκουμά και χρωματιστές πιπεριές

Εξωτικό φιλέτο κοτόπουλου με λαχανικά και σάλτσα σόγιας

Σχετικά άρθρα