Εκλογές 2019: Το επικρατέστερο σενάριο είναι να στηθούν όλες οι κάλπες τον Μάιο

Με το βλέμμα στις κάλπες του Μαΐου βρίσκονται πλέον όλα τα κόμματα, καθώς τα στελέχη των επιτελείων είναι σχεδόν πεπεισμένα ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές και τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την τοπικλή αυτοδιοίκηση στις 26 Μαΐου.

Ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα «γέρνει» περισσότερο προς αυτή την άποψη. Να γίνουν δηλαδή όλες οι εκλογές μαζί στις 26 Μαΐου.

Η επιλογή του πρωθυπουργού να στηθούν όλες οι κάλπες μαζί δεν είναι τυχαία και φυσικά καθόλου επιπόλαια. Έχει να κάνει με το θυμικό του κόσμου και έχει στόχο να εκφραστεί  η δυσαρέσκειά του σε όλες τις άλλες κάλπες, πλην εκείνης που θα επιλέξει την επόμενη κυβέρνηση.

Γενική σύγχυση και μπλέξιμο υποψηφίων και ψηφοδελτίων

Φανταστείτε εκείνο το διάστημα που υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι θα ζητάνε το σταυρό των ψηφοφόρων, μαζί με τους υποψήφιους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους που θα είναι από διαφορετικά κόμματα στα ίδια ψηφοδέλτια. Παράλληλα από τους ίδιους ψηφοφόρους θα ζητάνε σταυρό προτίμησης οι υποψήφιοι βουλευτές αλλά και ευρωβουλευτές από διαφορετικά και αυτοί ψηφοδέλτια. Η απόλυτη σύγχυση και το απόλυτο μπέρδεμα το βράδυ των αποτελεσμάτων. Κανείς δεν θα ξέρει τι ψήφισε και το αποτέλεσμα θα είναι χαοτικό. Όσο για τη δεύτερη Κυριακή; Ποιος θα ασχοληθεί με τις εκλογές της Τ.Α; Όλο το βάρος θα έχει πέσει στην κάλπη των εθνικών εκλογών.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα