Καμμένος: Γιατί δεν έχει διαγράψει ακόμη τον Παπαχριστόπουλο;

Το τελεσίγραφο έληξε, αλλά ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δε διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Ο Πάνος Καμμένος με μήνυμά του στο twitter είπε πως θα καταθέσει τη διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλο στην Ολομέλεια, αλλά αφού μιλήσει, προκειμένου να διατηρήσει το προνόμιο του αρχηγού ΚΟ.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις παραιτηθεί από βουλευτής ο κ. Παπαχριστόπουλος, τη θέση του θα λάβει ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ανεξαρτητοποιηθεί.

Έτσι, θα διαλυθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ, αφού αν και ο κ. Καμμένος, θα έχει πέντε βουλευτές, ο Αριστείδης Φωκάς δεν είχε εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ, όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, αλλά με την Ένωση Κεντρώων.

Ο κ. Καμμένος, πάντως, σήκωσε πολύ ψηλά τους τόνους και απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση και στον πρωθυπουργό να μην κρατήσει στην κυβέρνηση τον Τέρενς Κουίκ: «Θα πρέπει να επιλέξει εάν θα είναι μέλος της ομάδας αποστατών, αν δηλαδή με προτροπή του πρωθυπουργού και ανταλλαγή της ψήφου του με θέση στο υπουργείο θα μπει στο πάνθεον της κυβέρνησης των αποστατών και αν ο πρωθυπουργός συνεχίσει αυτό που έκανε με τον Κόκκαλη και την Κουντουρά».

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο κ. Παπαχριστόπουλος είχε δηλώσει δύο φορές πως θα παραιτηθεί, ωστόσο στην πορεία -μετά από συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση- αποφάσισε να μην παραιτηθεί έως ότου ψηφιστεί το πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Πηγή: star.gr

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Έχεις διορία μέχρι αύριο»: Τελεσίγραφο Καμμένου σε Παπαχριστόπουλο

 

Σχετικά άρθρα