Νέα «πυρά» της Μόσχας για ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Τα οφέλη για την πΓΔΜ από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ είναι δύσκολο να καθοριστούν, αλλά τα κόστη αυτής θα είναι σημαντικά, υποστήριξε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

«Ποια είναι τα οφέλη από την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ; Δύσκολο να πει κανείς. Εντούτοις, θα χρειαστεί σίγουρα να πληρώσουν για αυτή την προστασία. Ξέρουμε το κόστος που ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον. Θα πληρώσουν αυξάνοντας τις αμυντικές δαπάνες, θα πληρώσουν για να λάβουν μέρος σε στρατιωτικά γυμνάσια και επιχειρήσεις που απέχουν πολύ από όσα χρειάζονται οι Μακεδόνες», τόνισε η Ζαχάροβα, στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η Μόσχα έχει εκφράσει τις αμφιβολίες της για τη Συμφωνία των Πρεσπών, επικρίνοντας τον τρόπο έγκρισής της και καταγγέλλοντας ότι οι δυτικές χώρες καθοδηγούνται από τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα κι όχι από την επιθυμία να συμβάλλουν στην επίλυση της διαμάχης.

Η Μαρία Ζαχάροβα, σε σχετικό ερώτημα που της τέθηκε προ ημερών, αν εξακολουθεί να έχει αμφιβολίες για τη νομιμότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών τις οποίες είχε διατυπώσει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και αν θα αναγνωρίσει την «Βόρεια Μακεδονία», ή αν θα συζητηθεί το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, απέφυγε να απαντήσει ευθέως – ή ακόμα και καθόλου, καθιστώντας πάντως εμμέσως πλην σαφώς ότι οι αμφιβολίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών εξακολουθούν να ισχύουν.

Πηγή: cnn.gr

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Την Παρασκευή η ψηφοφορία για το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Στις 6 Φεβρουαρίου η ένταξης της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ

Υπερψηφίστηκε με 153 «ναι» η Συμφωνία των Πρεσπών

Συμφωνία των Πρεσπών: «Πέρασε» από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

Αλ. Τσίπρας: «Με τη Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγουμε τον δρόμο»

Σχετικά άρθρα