Δίκη Γιακουμάκη: Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο πατέρας του Βαγγέλη

Με βήμα βαρύ, ντυμένος στα μαύρα και με πάρα πολύ μακριά μαλλιά έφτασε το πρωί της Παρασκευής στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Δίπλα του να του κρατούν το χέρι, η σύζυγός του και η κόρη του που ανέβηκαν για μια ακόμα φορά τα σκαλιά του δικαστικού μεγάρου, ελπίζοντας να δικαιωθεί η μνήμη του παιδιού τους. Οι προσδοκίες τους όμως προδόθηκαν για μία ακόμα φορά.

Και αυτή τη φορά βασικοί μάρτυρες απουσίαζαν από τη δίκη με αποτέλεσμα να διακοπεί η δίκη. Αρχικά η δικαστής, βλέποντας τις απουσίες ζήτησε να γίνει μια ολιγόλεπτη διακοπή. Ο πατέρας του Βαγγέλη κατάλαβε αμέσως τι σήμαινε αυτό και δεν άντεξε. Έσφιξε το χέρι της κόρης του, άρχισε να κλαίει και υποβασταζόμενος βγήκε έξω, περιμένοντας την οριστική απόφαση που τόσο φοβόταν.


Μετά από 35 – 40 λεπτά η εισαγγελέας ανακοίνωσε τη διακοπή της δίκης για τις 8 Απριλίου. Ο Ανδρέας Γιακουμάκης κατέρρευσε. Ξέσπασε σε λυγμούς στην αγκαλιά της γυναίκας και της κόρης του, οι οποίες επίσης δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Η απόγνωση και η απογοήτευση τους κατέβαλε. Είχαν πιστέψει πως την Παρασκευή θα γινόταν η δίκη και θα έπαιρναν τις απαντήσεις που αναζητούν τέσσερα χρόνια τώρα. Όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους εννέα συμφοιτητές του Βαγγέλη

Οι εννέα νεαροί κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η οποία συνιστά πλημμέλημα. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση καταδίκης τους, δεν προβλέπεται ποινή κάθειρξης για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Αξίζει να τονιστεί ότι η κύρια ανάκριση που αφορά στην πράξη της ανθρωποκτονίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη βρίσκεται – σύμφωνα με πληροφορίες – ακόμη σε εξέλιξη. Υπενθυμίζεται ότι η ποινική δίωξη για την πράξη της ανθρωποκτονίας έχει ασκηθεί in rem και η κατηγορία δεν έχει προσωποποιηθεί από τις Αρχές.

Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου του 2015, ο 20χρονος σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίζεται. Ο Βαγγέλης επρόκειτο να βρεθεί 40 ημέρες μετά νεκρός, σε ερημική περιοχή, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τη σχολή του.

Από τις πρώτες στιγμές της εξαφάνισής του διαδραματίζεται ένα απίστευτο “θρίλερ” και εντοπίστηκε η σορός του η υπόθεση πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 6 Φεβρουαρίου, ο Βαγγέλης φεύγει από το δωμάτιο της εστίας της Γαλακτοκομικής Σχολής, όπου διαμένει μαζί με συμφοιτητή του. Ο 20χρονος, ενώ πάντα ενημέρωνε τον συγκάτοικό του για το πού πηγαίνει, αυτή τη φορά δεν του λέει τίποτα. Ο Γιακουμάκης έφυγε παίρνοντας μαζί του τα κλειδιά του, αφήνοντας, ωστόσο, πίσω το μπουφάν, το πορτοφόλι, αλλά και το κινητό του.

Το ίδιο βράδυ, συμφοιτητές του Βαγγέλη που ανησυχούν για την τύχη του χωρίζονται σε ομάδες και ξεκινούν την αναζήτησή του. Είχε προηγηθεί αγωνιώδες τηλεφώνημα της μητέρας του 20χρονου, η οποία, αφού δεν έβρισκε τον γιο της, απευθύνθηκε στους φίλους του. Μετά τις άκαρπες προσπάθειες των σπουδαστών, ειδοποιούνται οι Αρχές. Τις επόμενες ημέρες, η ΕΛ.ΑΣ., η Πυροσβεστική, αλλά και ντόπιοι εθελοντές “σαρώνουν” την ευρύτερη περιοχή της Γαλακτοκομικής Σχολής, χωρίς αποτέλεσμα.

Μετά τα πρώτα 24ωρα, οι έρευνες επεκτείνονται και στο εσωτερικό της σχολής. Πολλά από τα – μέχρι τότε – κλειστά στόματα αρχίζουν να ανοίγουν.

Συμφοιτητές του Βαγγέλη κάνουν λόγο για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση σε βάρος του 20χρονου από συγκεκριμένη ομάδα σπουδαστών που καταγόταν επίσης από την Κρήτη. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι συγκεκριμένοι σπουδαστές είχαν πετάξει τον Βαγγέλη από τις σκάλες, τον είχαν δέσει σε μια καρέκλα, και τον έκλειναν στην ντουλάπα.

Έπειτα από έλεγχο που διενεργεί δύο εβδομάδες μετά την εξαφάνιση του Βαγγέλη τριμελής επιτροπή του Ελληνικού Οργανισμού Γεωργίας, διαπιστώνεται ότι όντως υπήρξε ενδοσχολική βία και η κυβέρνηση ζητά την παραίτηση του διευθυντή της.

Ο Βαγγέλης εντοπίζεται στα μέσα Μαρτίου από ζευγάρι που έκανε βόλτα, περίπου 800 μέτρα μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή. Το άψυχο κορμί του βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης σε ερημική περιοχή και συγκεκριμένα δίπλα σε χωματόδρομο που οδηγεί στη λίμνη Παμβώτιδα. Δίπλα στη σορό του αδικοχαμένου νέου βρέθηκε ένα μαχαίρι.

Πηγή: star.gr

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κατηγορούμενοι της υπόθεσης Γιακουμάκη: «Εμείς δεχόμαστε μπούλινγκ»

Υπόθεση Γιακουμάκη: Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για τα βασανιστήρια που βίωνε

Υπόθεση Γιακουμάκη: Τι κατέθεσε ένας από τους κατηγορούμενους – Τον Φεβρουάριο ξεκινάει η δίκη

Γιακουμάκης: Άγρια βασανιστήρια – «Ούτε στο στρατό τέτοια καψώνια»

Γιακουμάκης – Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες με παιχνίδια θανάτου και τραμπουκισμούς

 

Σχετικά άρθρα