Εμιλιάνο Σάλα: Ο ποδοσφαιριστής που έχασε τη ζωή του στο απόγειο της καριέρας του – Η μοιραία μεταγραφή, τα παιδικά όνειρα και το σκυλί του που τον περιμένει ακόμη…

Αναγνωρίστηκε η σορός του 28χρονου επιθετικού της Κάρντιφ, Εμιλιάνο Σάλα, που τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου «εξαφανίστηκε» μαζί με το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε. Η είδηση σόκαρε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Σάλα, ο οποίος είχε ολοκληρώσει μια μεταγραφή 17 εκατομμυρίων ευρώ από τη Ναντ στην Κάρντιφ, την ακριβότερη στην Ιστορία του συλλόγου της Ουαλίας, πετούσε στο Κάρντιφ. Εκεί θα έκανε ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ με την Κάρντιφ Σίτι.

Το μονοκινητήριο Piper PA-46 Malibu, που επέβαινε ο Σάλα εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 21 Ιαουαρίου το βράδυ, περίπου είκοσι χιλιόμετρα βόρεια του νησιού Γκέρνσεϊ. Το αεροπλάνο, που αρχικά πετούσε στα 5.000 πόδια, είχε ζητήσει να κατεβεί και πέταξε στα 2.300 πόδια πριν χαθεί από τα ραντάρ.

Σε θρίλερ εκτυλίχθηκαν οι έρευνες για την ανεύρεση των αρχικά αγνοούμενων. Η σορός που ανασύρθηκε ήταν τελικά του άτυχου ποδοσφαιριστή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emiliano Sala (@emilianosala9) στις

 

Το ηχητικό μήνυμα που άφησε λίγο πριν το τέλος

Ο 28χρονος επιθετικός τις τελευταίες του στιγμές έστειλε ηχητικό μήνυμα σε ένα γκρουπ φίλων του στο WhatsApp. Εκεί φαίνεται ο φόβος που τον διακατείχε:

«Γεια σας αδέρφια μου, πως είστε; Φίλε, είμαι κουρασμένος… Ήμουν εδώ στη Ναντ για να τακτοποιήσω πολλά πράγματα. Αυτό δεν σταματάει ποτέ. Ποτέ, ποτέ, ποτέ. Τέλος πάντων παιδιά, είμαι σε αυτό το αεροπλάνο που νομίζεις πως θα διαλυθεί και πάω στο Κάρντιφ. Είναι τρελό! Αρχίζουμε αύριο, προπόνηση το απόγευμα παιδιά με τη νέα μου ομάδα! Για να δούμε τι θα γίνει… Λοιπόν, εσείς πως πάτε; Όλα καλά; Αν σε μιάμιση ώρα δεν έχετε νέα μου, δεν ξέρω αν θα στείλουν κάποιον να με βρει γιατί δεν θα μπορούν να με βρουν! Αλλά θα το μάθετε… Φίλε… Φοβάμαι…».

 

«Είχε προαισθανθεί το τέλος του»

Το ταξίδι με το Piper Malibu δεν ήταν το πρώτο του. Ούτε η πρώτη εμπειρία του με το εν λόγω αεροσκάφος δεν ήταν καλή γι’ αυτό κιόλας σύμφωνα με πρώην συμπαίκτη του «έτρεμε για την ασφάλειά του». «Είχε προαισθανθεί το τέλος του», σχολίασε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emiliano Sala (@emilianosala9) στις

Το παιδικό όνειρο να παίξει στην Ευρώπη

Κανείς δεν φανταζόταν ότι το τέλος του νεαρού ποδοσφαιριστή θα ήταν τόσο άδοξο και αναπάντεχο. Ο Εμιλιάνο Σάλα γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1990 στην πόλη Τσουλουλού στη Σάντα Φε της Αργεντινής. Πατέρα του ήταν ο Οράσιο Σάλα ο οποίος ήταν οδηγός φορτηγού και μητέρα του η Μερσέντες Ταφαρέλ.

Τα παιδικά του χρόνια μεταφερόταν συνεχώς σε καινούρια σπίτια λόγω της δουλειάς του πατέρα του. Ο Εμιλιάνο είχε άλλα δύο αδέρφια. Κάποια στιγμή η οικογένεια μετακόμισε στο Πργκρέσο όπου ο Εμιλιάνο άρχισε το ποδόσφαιρο. Στην εν λόγω πόλη έμεινε μέχρι τα 15 του όταν και τον απέκτησε η Σαν Φρανσίσκο Κόρντοβα.

Πώς έγινε αυτό; Είχε πέσει στην αντίληψη κυνηγών ταλέντων. Ο Εμιλιάνο Σάλα ονειρευόταν να παίξει στην Ευρώπη γι’ αυτό και είχε φροντίσει να βγάλει ιταλικό διαβατήριο ώστε να διευκολυνθεί κάποια μεταγραφή.

Σε ηλικία 19 ετών ο Σάλα ζούσε πλέον με την οικογένειά του στη Γρανάδα της Ισπανίας. Τότε ήταν που ένας Αργεντινός ποδοσφαιριστής της Γρανάδα, τον πρότεινε στην Κράτο της Πορτογαλίας. Ένα παιχνίδι ήταν αρκετό για να δείξει το ταλέντο του. Το ματς ήρθε αλλά εκείνος αμέσως μετά επέστρεψε στην Αργεντινή γιατί ήθελε να βοηθήσει την κοπέλα του. Σύντομα όμως ξαναγύρισε και μάλιστ βρέθηκε στη Μπορντό.

Στις 8 Φεβρουαρίου 2012, επτά χρόνια πριν η σορός του ανασυρθεί από τη θάλασσα της Βρετανίας, ο Εμιλιάνο Σάλα έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Μπορντό. Στη συνέχεια τον απέκτησε η Ορλεάν, ακολούθησε η Νιόρ και το 2015 η Ναντ.

Η νέα του ομάδα πλήρωσε 1 εκατ. ευρώ στη Μπορντό και του προσέφερε πενταετές συμβόλαιο.
Το καλοκαίρι του 2018 ο νέος προπονητής, Μιγκέλ Καρντόσο, δεν έδειχνε να τον εμπιστεύεται και ξεκινούσε στην κορυφή της επίθεσης τον Καλίφα Κουλιμπαλί. Η Γαλατάσαραϊ, αλλά και ο Ολυμπιακός σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα, προσπάθησαν την τελευταία ημέρα των μεταγραφών να τον κάνουν δικό τους χωρίς αποτέλεσμα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emiliano Sala (@emilianosala9) στις

 

Η μεταγραφή που του στοίχισε τη ζωή…

Ο Εμιλιάνο Σάλα είχε ανεβάσει τις επιδώσεις του με αποτέλεσμα η Κάρντιφ Σίτι να δώσει 15 εκατ. λίρες για να τον πείσει να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών.
Ο 28χρονος είχε φιλοδοξίες και ήθελε όσο τίποτα άλλο να παίξει στην Premier League, αφού μια ημέρα πριν υπογράψει, στις 19 Ιανουαρίου 2019, απέρριψε μια αμύθητη προσφορά από την Κίνα έτσι ώστε να βρεθεί στα αγγλικά γήπεδα. Κάτι που, δυστυχώς, δεν κατάφερε ποτέ…

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emiliano Sala (@emilianosala9) στις

 

Το μήνυμα του Μαραντόνα

Στις 23 Ιανουαρίου οι ερευνητές αέρος στα νησιά των βρετανικών καναλιών, έκαναν τη σχετική αναφορά. «Δεν υπάρχει καμία ελπίδα να βρεθούν διασωθέντες στα νερά».

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα εξέφρασε τη θλίψη του για την εξαφάνιση του Εμιλιάνο Σάλα, εκφράζοντας την ελπίδα, ότι το αεροπλάνο του θα ήταν «σε λάθος αεροδρόμιο και θα βρεθεί ζωντανός».

Όπως είπε σε ηχητικό του μήνυμα:
«Ελπίζω ότι το αεροπλάνο ήταν λάθος σε λάθος αεροδρόμιο και θα τον βρούμε ζωντανό, αυτό είναι όλο».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emiliano Sala (@emilianosala9) στις

 

Συγκλονίζει η μητέρα του: «Βρισκόταν στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του»

Η μητέρα του μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό C5N συγκλόνισε τους πάντες. Η ίδια είχε μιλήσει μαζί του λίγο πριν την μοιραία πτήση. Όπως δήλωσε:
«Ήταν πραγματικά ευτυχισμένος. Βρισκόταν στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του. Το αεροπλάνο που τον μετέφερε ανήκε στον πρόεδρο της Κάρντιφ».

 

Από την άλλη ο πατέρας του μόλις έμαθε τα τραγικά νέα δήλωσε :

«Δεν μπορώ να το πιστέψω, είναι ένα όνειρο, ένα κακό όνειρο. Είμαι απελπισμένος».

Όπως αποκάλυψε ο πατέρας Σάλα, ο Εμιλιάνο δεν είχε καμία επαφή με την υπόλοιπη οικογένειά του, από το απόγευμα του Σαββάτου. «Μου είχαν πει σε επικοινωνία μας ότι οι ημέρες περνούσαν και καμία είδηση δεν ερχόταν από τον Εμιλιάνο ή τις έρευνες για το αεροπλάνο».

Το σκυλί του τον περιμένει στην πόρτα…

Η αδερφή του στην αρχή αρκέστηκε να τον αποχαιρετήσει αναρτώντας μία φωτογραφία του μαζί με τη μητέρα τους στο facebook. Στη συνέχεια ανέβασε ανέβασε μία φωτογραφία του Εμιλιάνο Σάλα στο γήπεδο της Ναντ γράφοντας στη λεζάντα:

«Η ψυχή σου θα λάμπει για πάντα στην ψυχή μου, φωτίζοντας έτσι την ύπαρξή μου. Σ’ αγαπάω».

Η αδερφή του Σάλα, λίγες ώρες πριν βρεθεί η σορός, είχε αναρτήσει μία φωτογραφία του σκύλου του, ο οποίος τον περιμένει πίσω από την πόρτα!
«Σε περιμένει η Νάλα» έγραψε κάτω από τη συγκινητική φωτογραφία η Ρομίνα Σάλα.

Αποσύρεται η φανέλα με το Νο «9» ως φόρος τιμής στον Εμιλιάνο Σάλα

Όπως ανακοινώθηκε σε όλα τα παιχνίδια του γαλλικού ποδοσφαίρου, για την 1η και τη 2η κατηγορία, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, για να τιμηθεί η μνήμη του αδικοχαμένου Εμιλιάνο Σάλα, ο οποίος έχασε τη ζωή του στα παγωμένα νερά της Μάγχης.
Επίσης η διοίκηση της Ναντ ανακοίνωσε την Παρασκευή πως θα αποσύρει τη φανέλα με το Νο «9», που φορούσε ο αδικοχαμένος, Εμιλιάνο Σάλα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emiliano Sala (@emilianosala9) στις

 

«Δεν υπάρχουν λόγια για την τραγωδία αυτή και το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι ν’ αποσύρουμε τη φανέλα με το Νο «9», για να θυμόμαστε για πάντα τον Εμιλιάνο», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της γαλλικής ομάδας, Βάλντεμαρ Κιτά.

Σχετικά άρθρα